M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de pretutindeni: saramura de peste.
Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare-si aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil.
Pune intr-o tava cu hartie de copt rosiile, usturoiul si ardeii;
Introdu-le in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se coc;
Verifica-le din cand in cand pentru ca unele legume se vor coace mai repede decat altele;
Intoarce-le pentru a se patrunde uniform;
Unge pestii cu 2-3 linguri de ulei de masline si sareaza-i dupa plac – nu exagera cu sarea pentru ca s-ar putea ca zeama din gogonele sa fie la randul ei sarata;
Incinge o tigaie grill si pune pestii acolo cca 1 minut pe fiecare parte;
Pestele cand este gata se intoarce foarte usor. Nu il grabiti pentru ca acesta se va lipi;
Scoate pestii pe o farfurie;
Da pe razatoare morcovii si telina apio, iar ceapa salota tai-o cuburi;
Incinge o tigaie si caleste putin morcovii in 2 linguri de ulei de masline;
Adauga apoi piper, ghimbir ras, coaja de lamaie rasa, caperele si zeama de la capere;
Adauga si gogonelele tocate cubulete mici in prealabil;
Caleste inca 1 min si ia de pe foc;
Rastoarna totul intr-o oala;
Scoate legumele din cuptor, in functie de cat de repede s-au copt;
Curata rosia de pielita si toac-o marunt;
Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardeii copti fierbinti si lasa-i cca 10 min;
Curata-i apoi cu usurinta, indeparteaza semintele si taie-i cubulete mici;
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar;
Adauga apoi toate legumele care au fost in cuptor peste cele din oala;
Pune pestele si anasonul deasupra si completeaza cu apa fierbinte;
Pune oala pe foc mic si lasa saramura sa scada cca 10 min;
Adauga spre sfarsit zeama de la gogonele, rosiile, pasta de ardei iute si dulce si mai lasa sa dea intr-un clocot;
Potriveste de sare si piper daca mai e cazul;
Toaca patrunjel si leustean si presara pe deasupra cu generozitate;
Scoate pestele si serveste-l alaturi de un sos aioli sau clasicul mujdei si mamaliguta, iar zeama savureaz-o separat;
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii