Gnocchi cu sos Arrabiatta

Gnocchi cu sos Arrabiatta sunt o reteta de paste delicioasa. Sosul de rosii cu parfum de usturoi si o aroma usor picanta. Daca alegeti sa faceti sosul la alt tip de paste, veti avea o masa delicioasa rapida.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi cu sos Arrabiatta

Ingrediente

  • Ingrediente gnocchi:
  • - 600 gr cartofi
  • - 200 gr faina grisata
  • - 1 ou
  • - 50 gr unt/untura
  • - ½ lingurita sare
  •  
  • Pentru sos:
  • - 1 kg rosii
  • - 4 catei usturoi
  • - 1 lingurita zahar
  • - chili cayenne macinat (Kotanyi)
  • - sare

Mod de preparare

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” :)
1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina

2. Preferabil este sa folosim faina grisata

3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.

4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.

5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.


Acestea fiind spuse, let’s do it! :)


Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).
Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.
Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.



Pofta buna!


Serviti gnocchi cu sos arrabiata calde, cu busuioc si parmezan presarat deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte
Bucataras.RO

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte

Pe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola