1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea. 3.
1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda.
2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea.
3. Se lasa la dospit aproximativ 15 minute (aluatul este inca moale).
4. Se toarna apoi pe masa de lucru infainata si se imbraca in faina. Se framanata aproximativ 20 minute adaugandu-se treptat restul de faina.
5. Aluatul format se aseaza intr-un vas uns cu unt si se intorce in asa fel incat sa fie uns pe toate partile. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
6. Ii trag aluatului un pumn in mijloc si-l las din nou la dospit pana se dubleaza.
7. Dupa alte 45-50 minute (poate si mai mult depinde cat de cald este in bucatarie) aluatul se aseaza pe o suprafata infainata, se taie in 2 parti aproximativ egale si se mai lasa alte 10 minute la odihnit (se acopera cu un prosop).
8. Fiecare mingiuta de aluat se intinde cam de 1 cm grosime si apoi se ruleaza.
9. Se aseaza apoi in tava unsa si tapetata cu faina de porumb. se ung cu albusul de ou batut cu 1 lingura apa. Se lasa la dospit 1 ora (in reteta spunea sa le acoperi, dar prospul sa nu le atinga, eu nu le-am mai acoperit).
10. Se porneste cuptorul setat la 190C (375F) (in cuptor se aseza o tava cu apa). Se dau la cuptor pentru 20 minute, se scot, se mai ung inca o data cu albusul batat cu apa si se mai lasa alte 20 minute la cuptor.
--------------------
Pofta buna!
Reteta Paine italiana a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alta reteta de paine gasiti aici: Paine cu orez
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii