Pentru ca mamei ii plac dovleceii, iar dovleacul din bucatarie astepta de ceva timp sa-i dau o forma, am vrut sa-i fac ieri o surpriza si l-am pregatit ca pe strudele. Am facut niste prajiturele cu aluat de casa, umplute cu dovleac, apoi le-am dat forma de dovlecei si la final le-am pudrat cu zahar. Si pentru ca am facut mai mult aluat, am mai facut si alt preparat. Ingredientele de mai jos sunt doar pentru dovlecei.
Aluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja, se da prin razatoare, apoi se caleste intr-o craticioara, cu putin zahar (si optional zahar vanilat), cam 5 minute, deoarece mamei nu-i plac foarte fierte. Insa daca le vreti mai moi, se calesc pana scade lichidul. Din aceasta umplutura am folosit doar jumatate, pe cealalta am dat-o la frigider pentru a o folosi altadata. Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu dovleac si se formeaza cu mainile un bulgaras, pe care il modelam cu un cutit cu lama subtire ca sa ii dam forma de dovleac. Se ung dovleceii cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc. Trebuie lucrat destul de repede, caci aluatul creste si isi cam pierde forma in timpul coptului. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar. Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/mini-dovlecei.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii