Preparate sarate

Covrigi americani

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se fac

ingrediente

   460 - 500 g faina
   7 g drojdie uscata
   2 lingurite sare
   4 linguri zahar
   1 plic zahar vanilat
   seminte pt presarat pe covrigi : mac
   susan
   chimin etc (ce vreti)

mod de preparare

1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se faca o crema spumoasa.


2. pui maiaua intr-un castron + 2 lingurite sare + 200 ml apa calduta si 300 g faina (din cele maxim 500 g).





Incepi sa framanti adaugand intreaga cantitate de faina (mie mi-au intrat 460g); iti iese un aluat elastic, care nu se prea mai lipeste de degete (cineva spunea pe forum ca trebuie sa ne ciupim de lobul urechii - cam aceeasi consistenta ar trebui sa aiba si aluatul);


Acest aluat il pui intr-un castron uns cu ulei si il lasi 50 - 60 minute la crescut (la cald, normal); trebuie sa-si dubleze volumul (mie mi-a crescut in 50 minute).





Dupa ce acrescut il rastorni pe masa si faci 11 - 12 bile; le aplatizezi usor si le faci o gaura cu o lingura de lemn, le lasi 15 - 20 minute (sa mai creasca).





Intre timp pui intr-o oala mare 2-3 l apa + 3 linguri zahar + 1 plic zahar vanilat la fiert. Incepi sa incalzesti si cuptorul la 220 g Celsius (daca se incalzeste mai greu).


Dupa ce au crescut covrigii pe masa, ii arunci in apa clocotita cate 2, maxim 3. ii fierbi cam 3 minute sucindu-i continuu pe ambele parti.





Dupa cest timp ii scoti pe gratarul de la aragaz, ii presari cu mac (sau susan, chimin etc) si i lasi sa se scurga (se usuca repede, cam in 3 minute de la ultimul covrig scos).





Ii bagi la cuptor la 220 g Celsius pe gratarul de la cuptor(fara sa-i ungi cu nimic, doar cat s-au scurs de la fiert) pe a doua pozitie de jos (adica nu cea mai de jos, penultima). Ii lasati 25 - 30 minute, pana se fac aurii.


ii lasati pe gratar sa se raceasca putin.
Pofta buna!





Reteta Covrigi americani a fost propusa de Catza pe forum culinar.ro





Alte retete de covrigi gasiti aici:


Covrigi cu cascaval,


Covrigi sarbesti,


Sockerkringlor, covrigi cu zahar
Incearca si Placinta cu ciuperci si branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi americani" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite