Covrigi cu sare si susan

Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Covrigi cu sare si susan

Ingrediente

  • 10g de sare ( 2lingurite de sare)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 300 ml de lapte cald
  • 115g de unt (un baton de unt) topit in laptele cald
  • 550-600 g faina
  • 7g de drojdie uscata obisnuita (la mine masoara doar 3 linguite) in putina apa calduta
  • separat: un ou + o lingura de ulei

Mod de preparare

Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de faina folosita.

Am dizolvat drojdia in apa calduta.

Am incalzit laptele si untul.

Am pus in masina de paine ingredientele in ordinea listata in reteta.

La sfarsit am facut un mic crater in faina si am turnat drojdia amestecand cu putina faina de pe margine.

Am ales menul de aluat al masinii care un timp de procesare de 2 h.

In acest timp ea incalzeste ingredientele, le malaxeaza si dospeste de 2 ori. De obicei nu-l las pana la al doilea timp de malaxare si dospire si asta inseamna o crestere a aluatului de doar 30 min.

Aluatul l-am impartit in 4 si apoi fiecare parte in alte 4 parti. Am rulat fiecare bucatica ca pe niste bete de grosimea degetului gros si lungime cam 30cm apoi le-am lipit la capat. Atentie: prin rasucirea capetelor si presare. Total mi-au iesit 16 covrigei.

Intr-o oala am pus la fiert apa si am luat cate 4 covrigi si i-am perpelit in apa fierbinte pentru 1-2 min.I-am scos pe o tava pregatita cu hartie de copt si i-am lasta putin sa se scurga.

Apoi i-am uns cu oul si uleiul, i-am presarat cu sare grunjoasa si susan si i-am copt la 350F (180C) pentru circa 30min pana s-au rumenit bine.
Pofta buna!

Reteta Covrigi cu sare si susan a fost propusa de lleena pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigi gasiti aici:

Covrigi cu cascaval,

Covrigi sarbesti,

Sockerkringlor, covrigi cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Desert tort de inghetata cu banane si capsuni
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola