Mancaruri de post

Reteta Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
ladydi postat de
Postat pe: 14-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla le-am facut prima data, combinand ce ingrediente aveam prin casa. :) Mi-a placut ce a iesit.

ingrediente

6 portii

Chiftelute:
   5 sfecle mici
   2 cartofi mari
   sare
   1 legatura de ceapa
   1 mana de baby spanac
   circa 50 g pesmet
Sos vanatoresc:
   700 g morcovi
   300 g ciuperci
   2 legaturi leurda
   1 ceapa
   1/2 telina
   1 tulpina apio
   sare
   2 frunze dafin
   1 lingura amidon
   1 lingurita mustar
   200 ml lapte de soia

mod de preparare

Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade.Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc.
Spalam si curatam legumele.
Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare.
Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.
Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.
Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat.
Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.
Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.
Dupa ce s-au racorit cartofii si sfecla coapte,le curatam, le dam pe razatoare si le amestecam cu spanacul si ceapa tocate marunt. Potrivim gustul de sare si amestecam cu pesmet.
Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.
Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!
Incearca si Clatite de post cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.