Sosuri pentru mancaruri cu peste

Reteta Sos olandez cu unt si oua

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare intr-un vas pus la bain-marie.

ingrediente

Pentru 600 g:
   unt - 500 g
   oua - 4 galbenusuri
   lamaie - 60 ml sau sare de lamaie - 3 g
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare intr-un vas pus la bain-marie, la foc moderat, pana se obtine o compozitie omogena, lejera, avandu-se grija sa nu se coaguleze. Treptat, se adauga untul topit. Se continua baterea. Cand sosul este gata, se presara sarea de lamaie si piperul.




Sosul olandez se serveste cald, imediat dupa preparare, la peste, conopida, sparanghel, etc.


Incearca si Sos de maioneza calda
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez cu unt si oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri pentru mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.