Reteta bucovineana Bors de sfelca rosie face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” .
Reteta “Bors de sfeclă rosie “ face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” de către agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).
Produsul “Bors de sfeclă rosie” poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucătărasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente si mod de preparare
-se coc in cuptor 4 sfecle rosii
-se taie mărunt o ceapă si un morcov si o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă si o cană de smantană
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si bulion de rosii cate o lingură
-se pune la fiert in 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăitei
-se adaugă 1 litru de bors de putină
-se dă deoparte si se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla rosie coaptă, curătată si dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leustean după gust
Borsul bucovinean de sfecla rosie se serveste cald.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii