Ciorba din Bucovina (radauteana) sau ciorba falsa de burta cum i se mai spune este o reteta de ciorba ce seamana cu ciorba de burta, dar fara burta :).
Se pune pieptul de pui intreg la fiert in apa cu sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se strecoara zeama in care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri iar legumele se paseaza la blender si se amesteca cu zeama din oala. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se da gustul cu sare si piper alb.
Se mai lasa 5-10 minute pana da in primul clocot apoi se stinge focul.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se ia treptat din compozitia cu oua si se pune in oala apoi un polonic de ciorba din oala si se amesteca cu ouale pentru a tempera copozitia. Se amesteca bine in oala.
Usturoiul se piseaza si se face un mujdei adaugandu-se putina sare si putina apa. Se poate adauga in ciorba la sfarsit sau se serveste la masa alaturi de ciorba.
2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
Ciorba radauteana se potriveste de gust de fiecare in parte, adaugandu-se usturoi si otet si servindu-se cu ardei iuti murati sau verzi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii