Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuni
Se fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carne
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se...
Inghetata de punci (rom)
Se scot simburii maslinelor si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu miezul de piine inmuiat in apa si stors bine....
Salata de maslineSe curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...
Supa crema de mazare verde
Galbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacao
Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telina
Se amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapte
Se freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocale
Varza alba se taie fidea, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie solzisori. Toate se...
Salata de varza alba cu mere
Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...
Mincare de dovlecei
Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...
Supa crema de praz cu cascaval
Dovleceii se curata de floare si se fierb in marinata facuta din: otet, apa, ulei, zahar si condimente. Dupa ce au fiert, se...
Salata de dovlecei marinati
Macaroanele fierte se amesteca cu carnea tocata, uleiul si sucul de rosii.
Macaroane cu carne
Dovleceii se fierb in apa cu sare, se acurg, se toaca si se freaca apoi cu uleiul, otetul, sarea, piperul, mararul si ceapa...
Salata de dovlecei
Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuci
Se curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legume
Se spala fructele uscate in apa rece, apoi se pun sa stea 10-12 ore acoperite, cu un pahar de apa rece. Se scurg, si zeama...
Chisel de fructe uscate
Castravetii se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se sareaza si se lasa o ora. Se scurge zeama formata si se toarna...
Salata de castraveti cu smantana
Se oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielite. Se taie capacul fiecarei rosii si se curata miezul cu o...
Salata de oua cu rosii si ridichi
Se fierbe fasolea in apa clocotita sarata. Se taie toate legumele in bucati si se toaca foarte fin usturoiul. Sosul se...
Salata mediteraneana
Cartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoane
Se amesteca sucul de struguri cu apa si zaharul, apoi se adauga stafidele si strugurii spalati.
Bautura cu struguri
Se fierbe hasmatuchi cu cartofii si salata verde.
Supa de hasmatuchi
Se fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemea
Se toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintina
Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu cas
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane