Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuniSe fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carneGalbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se...
Inghetata de punci (rom)Se scot simburii maslinelor si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu miezul de piine inmuiat in apa si stors bine....
Salata de maslineSe curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...
Supa crema de mazare verdeGalbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacaoSe curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telinaSe amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapteSe freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocaleVarza alba se taie fidea, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie solzisori. Toate se...
Salata de varza alba cu mereCeapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...
Mincare de dovleceiSe curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...
Supa crema de praz cu cascavalDovleceii se curata de floare si se fierb in marinata facuta din: otet, apa, ulei, zahar si condimente. Dupa ce au fiert, se...
Salata de dovlecei marinatiMacaroanele fierte se amesteca cu carnea tocata, uleiul si sucul de rosii.
Macaroane cu carneDovleceii se fierb in apa cu sare, se acurg, se toaca si se freaca apoi cu uleiul, otetul, sarea, piperul, mararul si ceapa...
Salata de dovleceiCu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuciSe curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legumeSe spala fructele uscate in apa rece, apoi se pun sa stea 10-12 ore acoperite, cu un pahar de apa rece. Se scurg, si zeama...
Chisel de fructe uscateCastravetii se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se sareaza si se lasa o ora. Se scurge zeama formata si se toarna...
Salata de castraveti cu smantanaSe oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielite. Se taie capacul fiecarei rosii si se curata miezul cu o...
Salata de oua cu rosii si ridichiSe fierbe fasolea in apa clocotita sarata. Se taie toate legumele in bucati si se toaca foarte fin usturoiul. Sosul se...
Salata mediteraneanaCartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoaneSe amesteca sucul de struguri cu apa si zaharul, apoi se adauga stafidele si strugurii spalati.
Bautura cu struguriSe fierbe hasmatuchi cu cartofii si salata verde.
Supa de hasmatuchiSe fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemeaSe toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintinaGalbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu casUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori