Se curata salata verde, se spala frunza cu frunza sub jet de apa. Se desface portocala in felii, se taie miezul de pepene si...
Salata de legume si fructe
Se spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caise
Intr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la...
Inghetata de lamiie
Intr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul...
Prajitura cu cirese si lamiie
Se curata telina, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se trece prin mixer sau se toaca foarte marunt si se stoarce...
Salata picanta
Se fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune...
Budinca de lamiie cu zahar ars
Se alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...
Bors de vita cu perisoare
Se spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...
Telina cu smintina si cascaval
Portocala se spala si se sterge, dupa care se stoarce sucul. Galbenusurile se freaca cu zahar intr-un castron. In aceasta...
Budinca de gris cu alune
Se freaca bine timp de ½ ora ouale cu zaharul bine pina cind se face o spuma, amestecind numai intr-un singur sens pina cind...
Chec cu nuci si iaurt
Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarna
Se dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si...
Cartofi umpluti
Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...
Ciorba de loboda
Se curata de coaja ouale tari, rascoapte. Se taie in doua in latime. Se taie putin din capetele rotunjite, pentru ca oul sa...
Oua umplute cu sunca
Se fierb ouale tari, se curatata, apoi se taie in sferturi. Se spala foarte bine frunzele de papadie si se rup. Se curata...
Salata cu rosii, ardei si anghinare
Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"
Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se...
Budinca de orez
Salata se spala bine, in mai multe ape, se desfac foile fragede si se amesteca cu ulei, sare, otet sau zeama de lamiie si piper.
Salata de laptuci
Se aleg rosii cit mai carnoase si bine coapte si se taie in felii rondele. Se aseaza in salatiera si, intre bucatile de...
Salata de rosii
Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa...
Salata de iarna de cruditati
Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu...
Varza cu smintina si cascaval
Se fierbe varza taiata in sferturi, in apa clocotita cu sare, se scurge si se taie felii. Intr-o cratita unsa cu unt, se pune...
Varza la cuptor
Se fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in...
Pirjoale de varzaVarza murata calita poate fi folosita ca si garnitura ori ca si mancare de post. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie...
Varza murata calita
Se taie varza in sferturi, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se rumeneste in grasime fierbinte. Se pune...
Mincare de varza dulce
Se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se sareaza si se lasa sa se...
Iahnie de cartofi
Din zahar, vin si coaja de lamiie se fierbe un sirop gros. Cald, se toarna peste capsunile curatate, spalate, scurse pe sita...
Salata de capsuni cu vin rosu
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane