bors

Borsuri

Bors de loboda cu legume

Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa...

Bors de loboda cu legume
Borsuri

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat...

Bors de crap
Borsuri

Bors taranesc

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se prajeste usor in ulei, adaugind la urma si faina. Se adauga apa, cartofii...

Bors taranesc
Borsuri

Bors de gaina cu loboda

Se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea. In timp ce gaina fierbe...

Bors de gaina cu loboda
Borsuri

Bors de ciuperci

Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa...

Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata zarzavatul, se rade si se fierbe cu ceapa taiata marunt. Cind este aproape fiert se adauga orezul, apoi dovleceii....

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de urzici cu boia

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb, se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu boia
Borsuri

Bors de perisoare

Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, piine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper,...

Bors de perisoare
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...

Bors din carne de miel
Borsuri

Bors de primavara

Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si...

Bors de primavara
Borsuri

Bors de loboda cu usturoi

Loboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul...

Bors de loboda cu usturoi
Borsuri

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...

Bors de peste
Borsuri

Bors de hribi

Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...

Bors de hribi
Mancaruri cu legume

Bame grecesti

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc...

Bame grecesti
Borsuri

Bors de iepure

Se spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...

Bors de iepure
Borsuri

Bors moldovenesc

Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se...

Bors moldovenesc
Borsuri

Bors de peste cu praz

Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...

Bors de peste cu praz
Borsuri

Bors ucrainean cu slanina

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...

Bors ucrainean cu slanina
Mancaruri cu carne

Pui cu bame si bors

Se taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...

Pui cu bame si bors
Borsuri

Bors de gaina

Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe...

Bors de gaina
Mancaruri cu carne

Pui cu bame si ceapa

Se spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...

Pui cu bame si ceapa
Borsuri

Bors "Padis"

In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul...

Bors "Padis"
Borsuri

Bors cu carne de vita si tarhon

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si...

Bors cu carne de vita si tarhon
Borsuri

Bors de vita cu perisoare

Se alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...

Bors de vita cu perisoare
Mancaruri cu carne

Bame cu carne de vita

Bamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...

Bame cu carne de vita
Borsuri

Bors de dovlecei cu marar

Dovleceii, curatati si taiati cuburi, se fierb in apa cu sare, impreuna cu rosia curatata si orezul. Se adauga mararul si...

Bors de dovlecei cu marar
Borsuri

Bors de loboda cu smintina

Se curata loboda, se spala si se fierbe o data cu orezul, in apa cu sare. Cind este aproape gata, se adauga borsul,...

Bors de loboda cu smintina
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Borsuri

Bors de stiuca

Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul...

Bors de stiuca