Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...
Telina cu branza de vaci si telemea de oaieIntai fierbem o portie de galuste ca in reteta de pregatire a galustelor. Dupa aceea sfaramam 200 g de branza de oaie, si o...
Galuste cu branza de oaieFoile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente...
Lasagna cu branza de oaieSe curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se...
Dovlecei cu branza de oaie si smantanaTaiem carnea bucati apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei. Punem sare si pier. Din cand in cand stropim carnea cu otet. Cand e...
Bors de oaie cu tarhonIntr-o tigaie mare se pun doua trei linguri de ulei in care se rumenesc ceapa si usturoiul taiate marunt. In cratita in care...
Stufat cu carne de miel sau oaieAluatul l-am facut din 100 g unt, un ou, faina din macinis integral de grau si putina apa cat sa se formeze o coca potrivita....
Tarta cu ton si branza de oaieSe spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...
Tarta cu dovlecei si branza de oaieSe ia un vas termorezistent, se rupe branza bucatele (eu am avut telemea si cas de oaie), se pun rosiile, maslinele, ardeiul...
Branza cu rosii si masline la cuptorSalata verde, rosii, castraveti, ardei, ceapa uscata, masline negre, telemea de capra sau de oaie (sa fie tare, si sarata),...
Salata greceascaSe spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...
Supa de andive cu branza de oaieSe face o mamaliga in zerul de oaie (ca si cum am face o mamaliga normala, doar ca in loc de apa punem zer). Se topeste untul...
BalmoselPentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot...
Bulz a la MiacoriSe taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...
ChebabSe prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt...
Coltunasi cu cas de oaie1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de moutonSe spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...
Tarta cu dovlecei si brinza de oaieBrinza data prin masina de tocat sau prin sita se freaca bine cu untul. Se adauga boiaua, chimenul si sarea, amestecind bine...
Brinza de oaie cu chimenCeapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in...
Tocanita din cirnati afumati si brinza de oaieSe fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu brinza de oaie