1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de...
Piept de rata afumat si salata de lintePieptul de rata se prajeste bine in ulei dupa care fierbem orezul si facem sosul pe foc din ingredientele de mai sus. Mai...
Rata cu sos dulce acrisorSe cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata...
Piept de rata cu nudli cu mac si varza rosieSe curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea...
Rata cu otet de merePiersicile se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt....
Piersici cu pasta din piept de rataSpalati portocalele cu apa fiarta, apoi stergeti-le cu un prosop de bucatarie.Radeti coaja de la una dintre ele si stoarceti...
Piept de rata cu portocaleSe rumenesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Rata cu maslineSe taie varza, morcovii, ardeii (pot fi date si pe robot), se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de...
Rata pe varzaRata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu...
Rata/Pui la cuptorInainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica friptaSe taie o rata tanara, pastrand tot sangele care se scurge. Se cuarata bine, se spala, se sareaza; se taie gatul si varful...
Rata umpluta la frigareSe rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verdeSe iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rataCa orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu maslineRata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varzaO rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane,...
Rata umpluta cu mereRata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa...
Rata cu miereBucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acriSe taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse...
Rata cu maslineIn rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de...
Friptura de rata cu mere coapteSe curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt,...
Rata umplutaSe curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...
Ostropel de rataSe taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o...
Rata cu portocaleSe curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost...
Rata la cuptorSe spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castravetiSe curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune...
Rata lacuita