Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt,...
Mancare portugheza de rataRata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu...
Rata salbatica cu maslineRata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii,...
Rata salbatica cu portocaleRatele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se...
Friptura de rata la cuptorRatele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...
Mancarea de rataPieptul se lasa la fezandat, cu sare si piper. Se pune apoi la fript intr-o tigaie, la foc mic, cu pielea in jos, pana capata...
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamicRata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...
Rata salbatica cu napiRata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda...
Mancare de rata cu ceapaCastravetii spalati se taie in felii rotunde mai groase. Se asaza intr-un vas uns cu ulei, un strat de felii de castravete,...
Mancare de rata cu castravetiCarnea de rata se spala, se curata si se presara cu cimbru si sare. Se inveleste apoi in hartie pergamanet, unsa in prealabil...
Rata la frigareFicatei, slanina si patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu sare si piper. Rata se curata, se spala si se umple cu...
Rata umplutaRata se curata, se spala si se unge cu unt. Se pune apoi intr-o tava si se rumeneste la cuptor. Dupa aceea se scoate din tava...
Rata cu napiRata se pregateste, interiorul se curata bine, se unge cu unt si se introduc patru mere mici, curatate de coaja si de...
Rata cu mereRata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina...
Carne de rata cu portocaleSe taie bucati rata si se pune la rumenit cu unt si putina apa, la cuptor. Se acopera cu un capac si se lasa acolo...
Mancare de rata cu maslineVarza se taie foarte subtire iar rata se curata si se spala. Se adauga intr-un vas cu untura si se lasa pe foc pana se...
Mancare de rata pe pat de varzaFriptura de rata cu varza este o mancare delicioasa, iar daca alegeti sa pregatiti aceasta mancare in vasul roman, se face...
Friptura de rata pe varza in vas romanPortionati rata si puneti-o la fiert. Eliminati spuma. Curatati zarzavatul. Taiati ceapa marunt, gulia si cartofii in...
Ciorba de rataRata cu varza rosie si prune uscate este un fel de mancare pe care merita sa il faceti la sarbatori sau aniversari. Dulceata...
Rata cu varza rosie si prune uscatePreincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz). Asezonati din abundenta ratele, atat in interior, cat si la...
Rata la cuptor cu sos de salvie, ghimbir si rubarbaCuratam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...
Friptura de rata cu smantanaSe pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...
Friptura de rata cu ciuperciPregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marunÂtaie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...
Rata pe varzaSe curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si...
Rata la capacCuratam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de...
Rata cu maslinePunem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de PekingSe curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se...
Rata cu portocaleInmuiem vasul de lut un timp sufficient de lung. Curatam rata pe dinafara si pe dinauntru si o saram. Zeama si coaja rasa de...
Friptura de rata pentru sarbatoriPiepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...
Piept de rata cu mureCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umplutaCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ
Cartofi umpluti cu ficatel de rataRatele se curata, se infige in ele bucati de slanina, se sareaza pe dinauntru si dinafara. Gutuile feliate se aseaza in...
Rata salbatica umpluta cu gutuiCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta cu castanePrajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varzaCuratam ratele si le presaram cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Le umplem cu gutaile taiate felii, pe...
Friptura de rata cu gutaiOuale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine. Trecem fiecare bucata...
Ficat de rata in crusta crocantaCartofii fierti in coaja, dupa ce se racesc, se cu- rata, se taie in felii. Se adauga ceapa taiata, ridichile, branza rasa si...
Salata de cartofi cu branza telemeaUngem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varzaAm pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare,...
Rata cu orez (Arroz de Pato)Procedeul dezosarii poate parea inspaimantator de complicat, dar va asigur ca nu e deloc asa. De fapt nu cred sa dureze mai...
Rata dezosata umplutaAm curatat legumele, am dat morcovul pe razatoare, am taiat marunt ceapa si ardeiul si le-am pus la calit. Apoi am adaugat...
Rata cu varza in vas de lut1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii. 2. Se pun...
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa...
Pulpe de rata umpluteRata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge. Se...
Rata cu portocalePentru marinata: Pieptul de rata se taie fasii mari. Fasiile se ung cu curry si se presara cu oregano, busuioc si cimbru,...
Rata marinata cu legume1. Carnea se taie in forma dorita(pt. frigarui sau bucati intregi) 2. Laptele batut se amesteca cu piperul,Curry sau usturoi,...
Marinata pentru carne de curcan, rata1. Se curata si se taie in cuburi 2 mere. 2. Se presara cu un amestec de :cuisoare, piper,sare groasa si scortisoara; 3. Cu...
Rata cu mere la cuptorPulpe de rata in sos de vin rosu este o friptura excelenta pentru un meniu de sarbatoare. Pentru reteta ingredientele sunt:...
Pulpe de rata in sos de vin rosuRata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varzaAmesteci sarea, incalzita bine (chiar prajita) initial intr-un recipient, la foc moderat, cu piperul, dupa care se unge rata...
Rata lacuitaRata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructe