untura

Aperitive cu carne

Cupe de parizer umplute cu legume

Feliile de parizer cu coaja se prajesc usor in untura numai pe o parte. Marginile feliei se string si formeaza o cupa. Cupele...

Cupe de parizer umplute cu legume
Mancaruri cu carne

Ficat de miel cu sos de cartofi

Se taie ficatul in felii si se da prin faina. Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu...

Ficat de miel cu sos de cartofi
Mancaruri cu carne

Miel cu sos de smintina

Se spala carnea, se taie bucati si se prajeste in untura pina cind se rumeneste. Se adauga faina, se amesteca bine, se lasa...

Miel cu sos de smintina
Mancaruri cu carne

Pui cu tarhon

Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa tocata marunt si faina. Cind ceapa...

Pui cu tarhon
Mancaruri cu carne

Sarmalute de primavara

In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se...

Sarmalute de primavara
Mancaruri cu carne

Perisoare din carne tocata cu smintina si boia

Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....

Perisoare din carne tocata cu smintina si boia
Mancaruri cu carne

Tocana ca la Abrud

Se spala carnea, se imparte in bucati care se prajesc in untura. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste pina se...

Tocana ca la Abrud
Aperitive cu branza

Majnita

Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate,...

Majnita
Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel la tava

Se pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...

Pulpa de vitel la tava
Mancaruri cu carne

Friptura la tigaie

Carnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in untura bine incinsa, o data cu ceapa taiata in felii...

Friptura la tigaie
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura
Salate din carne de pasare

Salata de cartofi cu ficatei de pasare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se toaca marunt cu un cutit, impreuna cu ficateii de pasare prajiti. Se toarna ulei...

Salata de cartofi cu ficatei de pasare
Mancaruri cu carne

Papricas ardelenesc de pui

Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura...

Papricas ardelenesc de pui
Mancaruri cu carne

Pui la tava

Se curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si...

Pui la tava
Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel fripta

Se curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in tava si se stropeste bine cu untura fierbinte. Se...

Pulpa de vitel fripta
Mancaruri cu carne

Sote de berbec

Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...

Sote de berbec
Mancaruri cu carne

Gulas din inima de vaca

Inima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste...

Gulas din inima de vaca
Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de berbec

Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt....

Pilaf cu carne de berbec
Mancaruri cu carne

Budinca cu carne

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...

Budinca cu carne
Sosuri rosii

Sos rosu

O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...

Sos rosu
Mancaruri cu carne

Pui fripti la cuptor

La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu...

Pui fripti la cuptor
Mancaruri cu carne

Tocana cu rosii si ardei

Se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...

Tocana cu rosii si ardei
Mancaruri cu carne

Vrabioare la cuptor

Se desfac oasele, iar carnea se curata de vine fara sa i se strice forma. Se presara sare si piper. Friptura se pune intr-o...

Vrabioare la cuptor
Mancaruri cu carne

Cirnati de porc cu sos de rosii

Se taie cirnatii in bucati si se prajesc in untura incinsa. Se toarna deasupra sos cu bulion de rosii si se lasa acoperiti pe...

Cirnati de porc cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smintina in sos alb

Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...

Perisoare cu smintina in sos alb
Mancaruri cu carne

Bame cu carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...

Bame cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Budinca de taitei cu cirnati afumati

Se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu...

Budinca de taitei cu cirnati afumati
Mancaruri cu varza

Musaca de varza

Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie...

Musaca de varza
Aperitive cu oua

Omleta cu cas

Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.

Omleta cu cas
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu ceapa

Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura, dupa care se adauga...

Cartofi cu ceapa
Aperitive cu oua

Omleta taraneasca

Ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in untura...

Omleta taraneasca
Supe de carne

Supa vieneza

Oasele se fierb in apa rece, se strecoara supa care se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele...

Supa vieneza
Prajituri

Prajitura cu brinza

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...

Prajitura cu brinza
Mancaruri cu carne

Tocana

Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii...

Tocana
Mancaruri cu carne

Gulas de porc

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara...

Gulas de porc
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu brinza

Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt...

Cartofi cu brinza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu patrunjel verde

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Cand sunt gata se scurg si se rumenesc putin in...

Cartofi noi cu patrunjel verde
Mancaruri cu cartofi

Cartofi "Harz"

Se face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita...

Cartofi "Harz"
Mancaruri cu legume

Ghiveci

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele...

Ghiveci
Mancaruri cu carne

Porkolt

Carnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa....

Porkolt