Se taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o...
Supa cu galusti din franzelute
Se prepara o mamaliguta cu lapte in loc de apa si cind este bine fiarta, se amesteca cu unt si smintina. Se pune mamaliguta...
Mamaliga cu ochiuri
Se prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosii
Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legume
Se taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel natur
Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuci
Se caleste in ulei varza taiata firisoare. Se adauga cartofii fierti curatati de coaja si taiati felioare, apoi bulionul. Se...
Varza acra cu cartofi
Cartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...
Chiftele de cartofi
Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert morcovul, patrunjelul, telina,...
Salata de creier
Se moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine...
Sufleu de piine alba cu brinza
Cartofii, fierti in coaja, se curata, se rad, se inabusa in unt si se racesc. Se adauga zeama de lamiie si coaja rasa,...
Sufleu de mere cu cartofi
Se spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcovi
Untul bine frecat se amesteca cu cartofii fierti si trecuti prin masina de carne, cu galbenusurile de ou, sunca sau parizerul...
Budinca de cartofi cu sunca sau parizer si cascaval
Se da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...
Budinca de papanasi
Se caleste putin usturoiul pisat impreuna cu boiaua si se stinge cu 2-3 litri de apa. Cind fierbe se pune morcovul si...
Ciorba de oua
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna...
Falafel
Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacao
Pieptul de pui (luat de pe os) se taie cubulete si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei, dupa 5 min. se adauga...
Fettucini Alfredo
Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt...
Tort Printesa Maria
Aceasta budinca este foarte delicioasa. Pentru un gust mai aromat se adauga aroma de vanilie.
Budinca de piine aromata
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se...
Pasta aromata de cartofi
Se taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...
Cornuri calde la cuptor
Blat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii,...
Tort elvetian
Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din...
Placinta creataTortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau...
Tort Mimoza
Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare....
Rösti
Se spala puiul (nu se portioneaza, se lasa intreg), se unge cu ulei, cu sare, cu piper si cu cimbru si afara si pe dinauntru...
Pui la punga
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori