Pe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...
Prajitura cu nuci
					Acest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...
Sos rosu de ciuperci cu ceapa
					Se fierb cartofii curatati, se scurg de apa si se lasa aproximativ 10 minute sa se zvinte. Apoi fara sa fie lasati sa se...
Chiftele cu cartofi
					Se pregateste un sos alb obisnuit, in care se adauga, dupa ce este gata, 100 gr. telina fiarta si data pe razatoare. Se...
Garnitura pentru fripturi
					Se curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...
Sos cu nuci si usturoi
					Se curata bine creierul de pielite si urme de singe si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe...
Salata de creier
					Cartofii se spala si se asaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, se acopera cu capacul potrivit si se introduce vasul...
Cartofi noi in coaja copti la microgal
					Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si...
Mititei din carne de vita
					Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in...
Rosii murate in sare
					Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...
Pui pane
					Se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...
Dovlecel cu brinza de vaci
					Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...
Sos de oua cu unt
					Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...
Limba cu masline
					Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...
Sos de rosii
					O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...
Sos alb
					Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...
Bame cu carne de porc
					Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...
Carne de berbec cu tocana de legume
					Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se...
Salau polonez rapid
					Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul...
Peste cu sos a la grec
					Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie...
Peste inabusit
					Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de...
Spaghete milaneze
					Ciupercile curatate si spalate se toaca marunt, se adauga ceapa taiata si se prajesc usor in unt. Se pun apoi intr-o cratita,...
Ciuperci cu oua
					Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat...
Budinca de ciuperci
					Se taie salamul si ciupercile in felii subtiri mici, se inabusa ciupercile intr-o craticioara cu unt. Separat, se fierb...
Macaroane cu ciuperci si salam
					Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...
Chiftelute marinate
					Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un...
Ficat prajit
					Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda...
Limba rasol
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori