Se curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...
Muschi umplut
					Se fierb cartofii cu coaja, bine spalati si dupa ce sint gata, se curata. Separat, se fierbe bine carnea si se trece apoi...
Galuste
					Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...
Crochete de creier si sunca
					Se spala telina, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi cu foarte putina sare, se stropeste cu...
Salata de telina cu maioneza
					Pe felii de piine foarte subtiri se pune brinza de vaci, frecata cu sare, boia dulce, smintina si chimen; sare, piper si...
Tartine
					Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, din care se taie patrate, care se ruleaza ca niste cornete mici. Se pregateste...
Cornete
					Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...
Pateuri aperitiv
					Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...
Aperitiv delicios
					Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...
Choux-uri umplute
					Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
					Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...
Heringi cu ou
					Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se pun cite o felie de...
Gustari cu sunca
					Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...
Fursecuri din albusuri
					Se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smintina. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Salata boeuf cu oua
					Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...
Ciupercute
					Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...
Peste rasol cu cartofi si slanina
					Se iau jumatati de prune uscate. Se pun in apa sa se hidrateze, dupa care se aseaza pe platou sau farfurie. In fiecare...
Ochi de monstrulet
					Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de pui
					Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...
Mincare de gutui
					Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...
Crap la cuptor stropit cu vin
					Se aleg rosii mari, frumoase si bine coapte. Se spala, se scoat o parte din miez si se pun pe o sita sa se scurga. Se...
Cosulete
					Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...
Tartine cu ciuperci
					Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...
Chec cu miere
					Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...
Stiuca umpluta
					Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se...
Mincare de fasole verde
					Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in...
Dovlecei cu legume la cuptor
					Se taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...
Mincare de mazare cu carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori