Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine...
Chec cu telemea
Se fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...
Oua umplute cu anchois
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...
Peste cu cartofi si maioneza
Se dau prin masina de tocat 3 oua fierte tare si 2 cartofi fierti. In compozitie se pun, dupa gust, sare, piper si ceapa. Se...
Sandviciuri cu oua
Se dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine...
Rulada din carne
Se cumpara sau se prepara din slanina 500 gr. de jumari, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa taiata foarte fin,...
Pasta de jumari cu ceapa
Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in...
Limba cu maioneza
Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La...
Ciupercute false
Se sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cind...
Omleta cu cascaval
Se taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel...
Chifle cu ou
Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele...
Omleta italiana
Se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si cabanosii(si acestea taiate marunt). Se...
Omleta "maninci si nu te saturi!"
Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...
Omleta "pizza"
Se curata de coaja ouale tari, rascoapte. Se taie in doua in latime. Se taie putin din capetele rotunjite, pentru ca oul sa...
Oua umplute cu sunca
Se fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carne
Se fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemea
Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu cas
Se intinde brinza de vaci peste feliile de franzela, intr-un strat uniform. Se garniseste cu rosia taiata felii.
Sandvis cu brinza de vaci
Taiteii (fisii late de 1 cm) se fierb, se scurg si se amesteca cu untul si sunca tocata.
Taitei cu sunca
Din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se prajesc in untdelemn.
Chiftelute cu cartofi
Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte,...
Budinca de clatite cu brinza de vaci
Se intinde brinza de vaci pe feliile de piine si se decoreaza cu o felie de sfecla.
Sandvis cu brinza de vaci si sfecla
Se amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris cit sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta...
Galuste cu brinza de vaci si gris
Se da brinza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pina se omogenizeaza. Se ung feliile...
Sandvici cu brinza de vaci cu gogosar
Cartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza...
Chiftelute de cartofi cu drojdie
Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se...
Vinete umplute cu legume
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si verdeata si se formeaza crochete potrivite...
Crochete din carne cu legume
Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza...
Chiftelute de dovlecei cu brinza
Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper....
Salam dietetic
Se fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un vas, se pun sosul tomat, ouale...
Oua moi in sos de rosii
Sunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine...
Aperitiv cu sunca sau parizer
Se amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o...
Papanasi cu brinza de vaci
Coltunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmet
Se taie cornurile in doua, in latime, se scobesc de o parte din miez, apoi se umplu cu carnea de pasare fiarta si se...
Cornuri umplute cu carne
Cartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se...
Rulouri din sunca si cartofi
Se amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.
Sandvis cu brinza de vaci si sunca
Se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si...
Jumari cu vinete umplute
Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza...
Clatite cu urda si marar
Ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in untura...
Omleta taraneasca
Se taie chifla in doua capace, se scobeste o parte din miez si se umple cu brinza de vaci, amestecata cu carnea de pasare...
Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne
Se aleg rosiile de marime potrivita, se taie deasupra un capac, care nu se desprinde complet, si se scobeste miezul. Se...
Rosii umplute cu urda
Se da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu...
Chifetlute cu carne de vaca
Se pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan si se lasa la temperatura camerei pina se incheaga. Se adauga...
Brinza de vaci
Orice fel de brinza slaba si nefermentata poate fi folosita dupa ce este data prin razatoare sau este farimitata cit mai...
Brinza cu telina sau chimen
Se face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele se umplu cu...
Clatite cu sunca
Crema de urda cu marar si smantana este foarte delicioasa. Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, incearca aceasta reteta.
Urda cu marar si smintina
Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul....
Crema "Fondue"
Bucatile de cas se asaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt. Peste feliile de cas se toarna ouale batute bine...
Cas cu oua
Vinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga. Dupa ce si-au lasat apa, se...
Oua "a la gasconne"
Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...
Jumari dulci indiene
Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....
Bulete de carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori