Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...
Salata de icre cu ceapa si usturoi
Se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul; uleiul se toarna cite putin, ca sa capete...
Salata cu carne de vita
Crochetele de cascaval sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa ceva bun, pregateste aceste aperitive cu branza.
Crochete de cascaval dat prin sos
Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...
Salata de icre de crap
Se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in apa calduta cu sare si 1 lingura de...
Salata de creier
Ficatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...
Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele...
Oua umplute cu brinza garnisite cu smintina
Se spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pina se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se...
Omleta cu ciuperci calite in unt
Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare...
Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune deasupra sare, piper si alte...
Rosii umplute cu oua la cuptor
Ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet...
Oua surpriza cu sos picant
Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se rumeneste pe jumatate, in...
Pateuri cu carne
Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pun deasupra sare, piper si alte...
Rosii umplute cu oua
Se aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....
Rosii umplute cu pasta de oua
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu sos de smintina
Ouale batute se amesteca cu fasolea fiarta, se adauga smintina sau laptele, sarea necesara si se prajeste omleta in tigaie,...
Omleta cu fasole verde
Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. brinza rasa, mararul si...
Omleta cu malai si brinza
Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...
Ochi romanesc cu sos de brinza
Aperitivele cu branza sunt foarte delicioase. Pentru a prepara cascaval pane avem nevoie de cateva ingrediente.
Cascaval pane
Se scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...
Rosii umplute cu vinete prajite
Se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune...
Oua cu maioneza si verdeata
Spanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o...
Oua cu spanac
Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de...
Oua cu ficat de pasare sau cabanos
La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se...
Rosii umplute cu varza alba
Intr-un castron se bat bine ouale cu smintina, sarea si piperul. Untul se topeste intr-o tigaie si cind este bine incins se...
Omleta cu smintina
Se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in interior, se lasa 10 minute cu gura in jos...
Rosii umplute
Se freaca unt (1 parte) cu 3 parti brinza telemea, data prin razatoare, pe latura care taie marunt, si ceapa tocata. Se umplu...
Ardei umpluti
Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie in doua. Intre timp, se face...
Barcute din oua
Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul...
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da...
Pliculete cu cascaval
Rosiile se spala, se golesc de seminte, se presara cu sare si se lasa sa stea cca 5 minute, dupa care se asaza cu gura in jos...
Rosii umplute cu vinete garnisite cu ardei
Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...
Omleta cu telemea de oi si marar
Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...
Omleta cu rosii
In feliile de sunca se aseaza jumatati de felii de brinza topita taiate pe diagonala si pastaile astfel incit capetele sa...
Rulouri calde la minut
Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...
Oua umplute cu sos de lapte
Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...
Ochiuri cu costita
Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boia
Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...
Cosulete de parizer cu oua
Se da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu albusul, sarea si verdeata. Se...
Crochete din carne de pasare
Se amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta si sosul alb. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza.
Rulouri de sunca umplute
Se fierbe oul tare, se tine putin in apa rece, apoi se curata. Se taie in doua, se scoate galbenusul si se inlocuieste cu...
Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasare
Se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge fiecare felie de jambon. Se presara...
Rulouri cu sunca si oua
Sunca se taie in fisii sau cubulete si se rumeneste putin in uleiul incins. Separat se bat ouale cu sarea si se toarna peste...
Omleta cu sunca
Ficatul, taiat in bucati mici, se prajeste putin in ulei, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Rosii umplute cu ficat
Ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Ficat natur
Se aleg rosii mijlocii si foarte proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara...
Rosii umplute cu carne de pasare
Ouale se curata de coaja si se taie in rondele. Intr-o cratita se rumeneste slanina taiata in bucatele, se adauga rondelele...
Oua cu slanina afumata
Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...
Omleta cu ciuperci si smintina
Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de costita. Se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori