Ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se...
Chiftelute cu oua
Se fierb ficateii in unt, inabusit, cu putina apa si sare. Se lasa sa se raceasca, se sfarima cu furculita in sosul cu unt,...
Rosii umplute cu pasta de ficat
Se taie in cuburi carnea si legumele. Se rade marul. Se amesteca toate ingredientele cu sosul de maioneza preparat cu multa...
Salata boeuf dietetica
Se face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...
Chiftelute
Se spala maslinele in apa calda, apoi se trec prin apa rece si la urma se stropesc cu ulei. Se amesteca si se aranjeaza pe...
Masline aperitiv
Se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura facuta din unt frecat spuma in care se adauga...
Franzeluta umpluta
Laptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...
Sandviciuri cu lapti de peste
Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care...
Oua rosii
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa...
Drob
Se spale ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta. Pachetele formate se leaga...
Ficatei surpriza
Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...
Salata de ton cu fasole
Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...
Pasta de peste
Rosiile se spala, se taie un capacel si se scoate miezul cu o lingurita. Se umplu cu salata de vinete si se acopera cu...
Rosii umplute cu vinete
Se fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...
Oua cu orez
Ouale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...
Pirjoale de ou cu sos alb
Ouale rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa sa dea citeva clocote.
Oua cu smintina
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua, in lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se adauga la...
Oua umplute cu sardele
Ouale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos...
Oua cu sos picant si castraveti acri
Ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...
Sandviciuri picante
Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandviciuri cu pate de ficat
Pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam umplute cu sunca taiata marunt. Sunca poate fi...
Sandviciuri asortate
Se ung felii de piine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un cutit riglat. Pe deasupra se poate...
Sandviciuri cu cascaval
Se da brinza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pina devine spuma. Se imparte compozitia in patru parti si apoi se...
Sandviciuri cu brinza de vaci
Se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se unge cu unt o cratita incalzita in prealabil. Se pune la bain-marie si se varsa...
Jumari cu usturoi
Se curata merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua batute si foarte putin sarate.
Omleta cu mere
Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat cu furculita. Se pun pe foc foarte mic si se incorporeaza putin cite putin 50 gr. de...
Jumari cu vermut
Se framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...
Galuste din brinza
Se amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...
Ton cu porumb
Se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...
Dovlecel cu brinza de vaci
Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...
Scrumbie tocata
Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...
Crochete de creier si sunca
Pe felii de piine foarte subtiri se pune brinza de vaci, frecata cu sare, boia dulce, smintina si chimen; sare, piper si...
Tartine
Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, din care se taie patrate, care se ruleaza ca niste cornete mici. Se pregateste...
Cornete
Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...
Pateuri aperitiv
Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...
Aperitiv delicios
Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...
Choux-uri umplute
Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...
Heringi cu ou
Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se pun cite o felie de...
Gustari cu sunca
Se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smintina. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Salata boeuf cu oua
Se aleg rosii mari, frumoase si bine coapte. Se spala, se scoat o parte din miez si se pun pe o sita sa se scurga. Se...
Cosulete
Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...
Tartine cu ciuperci
Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...
Stiuca umpluta
Se fierbe pieptul de pasare si se da prin masina de tocat. Se freaca tocatura cu galbenusurile fierte tari, se adauga pasta...
Oua umplute cu piept de pasare
Se coc vinetele ca pentru salata si se toaca bine, impreuna cu piinea muiata si stoarsa. Se adauga in tocatura ceapa data pe...
Chiftelute din vinete
Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o...
Rosii umplute cu ciuperci si orez
Se taie sunca in felii potrivit de subtiri. Dupa ce s-a lasat creierul 10 minute intr-un vas cu apa rece, se curata de...
Rulouri
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o craticioara, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul...
Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac
Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara...
Clatite cu ciuperci
Se fierb si se pun apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, se pun smintina, 2 oua intregi (crude), zaharul si sarea. Se...
Oua cu sos picant
Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina,...
Saratele cu smintina si cascaval
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori