Un desert perfect pentru o zi de vacanta. ( retete de vacanta)
Bati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu.
Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua.
In jumatate adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula.
In cealalta jumatate adaugi fructele pasate cu ajutorul unei furculite.
Pentru inghetata eu am folosit forme de briose din silicon pe care le-am umezit.
Am pus cate 2 lingurite de crema cu fulgi de ciocolata, apoi din cea cu fructe si le-am asezat in tava congelatorului.
Lasi la congelator pentru 2 ore.
Servesti inghetata cu sirop proaspat de fructe de padure si frunzulite de menta. ( dupa ce o scoti din forma)
Spor si pofta sa aveti!
Tips& Tricks : combinatia de ciocolata cu fructe nu da gres niciodata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii