1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut. In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia. Intrun castron se pune faina in mij
1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut.
In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia.
Intrun castron se pune faina in mijloc se pune zaharul, oul, untul topit, un pic de sare si lapte caldut cu drojdia si se amesteca toate impreuna bine.
Se acopera si se lasa o jumate de ora la crescut.
Vom avea un aluat mai moale care se va pune in tava si cu mana se va intinde frumos pe toata suprafata tavi(32/39cm).
2. Laptele+ untul+zaharul se pune la fiert cind incepe sa fiarba se adauga grisul si mac se lasa la fiert ,dupa care cind este fiert se opreste aragaz si se adauga stafidele+mandel sau aluna si se mai amesteca asa inca 5 minute pe aragazul cald.
Dupa care se va lasa la racit complect.
3. Se ia din lapte 3 linguri si le amestecam cu jumate pachet de vanilie dupa care o punem restul de lapte la fiert + untul lasam sa se topeasca un pic untul dupa care punem praful de vanilie amestecat in lapte si amestecam continu budinca un pic.(1 min.) Separam cele 3 oua,o lasam la racit complect.
In momentul in care sa racit complect adaugam pe rind galbenusurile de ou si le incorporam in budinca,separat vom bate spuma cele trei albusuri si le vom incorpora in pudinca albusurile batute spuma. Asta se va face la final deoarece se va pune tava peste umplutura cu gris si mac.
4. Intindem aluatul in tava si il lasam la crescut si in tava circa 20 de min.
Peste aluat vom intinde uniform umplutura de gris cu mac,Dupa care budinca si vom pune tava la copt circa 45 de minute la cuptor electric(170°) sau la gaz(150°).
Se pudreaza cu zahar si peste bucatile de prajitura se poate pune cite o lingurita de smantina dulce dupa preferinte.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu Mac a fost propusa de sella pe forum culinar.ro
Alte retete cu mac gasiti aici:
Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker,
Rulada cu mac,
Prajitura speciala cu mac
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii