Prajitura cu prune rasturnata este un delicios desert de toamna. Nu va trebui sa iti faci griji cum sa o pastrezi, pentru ca nu va ramane mult timp in tava.
Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Se unge bine cu unt sau margarina.
Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Untul (margarina) se amesteca spumos impreuna cu zaharul vanilat. Punctele alea negre sint la mine vanilie din baton. Se aduga treptat ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza lingura cu lingura in aluat.
Prunele se aseaza in forma cu taietura in jos. Se toarna aluatul uniform peste prune si se da la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 1 ora.
Prajitura se lasa 10 minute la racit, apoi se rastoarna pe un platou, cu ajutorul unei farfurii sau cum va este voua mai la indemana. Se trage foaia de aluminiu. Migdalele se prajesc fara grasime intr-o tigaie pina au o culoare maronie deschisa.
Prajitura rasturnata cu prune se pudreaza si se orneaza cu migdalele. Pofta buna! Reteta Prajitura - Prunela rasturnata a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii