Ficat de vitel umplut si sparanghel

Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime apoi se lasa la racit. Ceapa verde se taie marunt. verdeturile se taie si se amesteca cu semint

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficat de vitel umplut si sparanghel

Ingrediente

  • 100 gr seminte de pin
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire cimbru proaspat
  • 2 cepe verzi
  • 1 albus
  • sare
  • piper negru
  • 1 lingurita coriandru
  • 50gr unt
  • 1 kg ficat de vitel bucati
  • Pentru garnitura:
  • 275gr brocoli
  • 1
  • 5kg sparanghel
  • 1/4L frisca lichida
  • 50gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime apoi se lasa la racit. Ceapa verde se taie marunt. verdeturile se taie si se amesteca cu semintele de pin si albusul de ou si se condimenteaza cu sare, piper si coriandru. Cuptorul se incinge la 200°C. Untul se pune intr-o tava la cuptor. In bucatile de ficat se taie un buzunar, se sareaza si se pipereaza apoi se introduce verdeata, se baga la cuptor 10 minute si se inveleste in folie de aluminiu dupa care se lasa sa stea 15 minute. Se taie felii si se pune pe farfurii. Pentru garnitura brocoli se taie bucati, sparanghelul se curata de coaja. Brocoli se pune la fiert pentru 15 minute cu frisca lichida. Sparanghelul se fierbe in apa cu 20gr unt, sare si putin zahar 15-20 minute. Cand brocoli a fiert se adauga putin suc de pe sparanghel, restul de unt si se mixeaza foarte bine pana devine un piure.


Se serveste alaturi de ficat si sparanghel.Reteta Ficat de vitel umplut si sparanghel a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise