Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin. Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente s
Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin.
Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente si se taie bucati mai mari. Se adauga peste rosii.
Ceapa se curata, se spala si se taie si ea bucati mai mari. Se adauga peste rosii si ardei. Se presara un pic de sare.
Se pregatesc perisoarele. Eu am avut pasta de carnat, care ar fi trebuit sa fie ok asa cum era, dar nu eram convinsa, pentru ca nu avea usturoi si nici prea mult vin, asa ca am luat blenderul, am turnat vinul, am adaugat sarea, boabele de piper si usturoiul. Cu zeama obtinuta am framantat carnea.
Am format perisoarele (se paseaza dintr-o mana intr-alta, strangand putin, ca sa se adune, apoi li se da forma rotunda).
Perisoarele se aseaza peste verdeturile taiate, apoi se pune capacul, nimic altceva.
Se pune cratita pe foc mic si se lasa cam 45-60 de minute la fiert. Din cand in cand se mai scutura cratita,sau se amesteca prin ea, usor,ca la pandispan, dar numai dupa ce perisoarele si-au scihmbat culoarea.
Pofta buna!
Reteta Friggione rapid cu perisoare a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete cu perisoare de carne gasiti aici:
Bors de perisoare cu legume si smintina ,
Ciorba ardeleneasca de perisoare ,
Supa de perisoare cu tarhon .
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii