Mancaruri cu carne

Reteta Piept de pui umplut cu rizotto

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Strips piept de pui cu tarate si iaurt la cuptor - dieta dukan(reteta video)"
 
Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o crati

ingrediente

pentru 4 persoane:
   4 jumatati de piept de pui
   fara os si piele
   150 de grame de orez cu bobul rotund
   600 de ml. de supa de pui
   200 de grame de ciuperci crude
   1 ceapa mica
   1 catel de usturoi
   60 ml. de bulion de rosii consistent
   2-3 linguri de parmezan razuit
   1 lingura de patrunjel verde tocat
   30 de ml. ulei de masline
   2 linguri de faina integrala
   sare
   piper

mod de preparare

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara.


Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu.


Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul.


Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul.


Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.


Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.


Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.


Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit.


Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitor.


Se tavalesc rulorile prin faina.





Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile. Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos


Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:


Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:


Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
Pofta buna!





Reteta Piept de pui umplut cu rizotto a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro





Alte retete cu piept de pui gasiti aici:


Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,


Ruladele din pulpe de pui,


Rulouri de pui pane la cuptor
Incearca si Gisca pe varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu rizotto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite