Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o crati
Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara.
Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu.
Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul.
Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul.
Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.
Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.
Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit.
Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitor.
Se tavalesc rulorile prin faina.
Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile. Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos
Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:
Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:
Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
Pofta buna!
Reteta Piept de pui umplut cu rizotto a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,
Ruladele din pulpe de pui,
Rulouri de pui pane la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii