Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta. Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud. Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros. Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier magneziu..etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra. De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Ingrediente

  • 700 g carne miel cu os
  • 4 cepe mijlocii
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi mijlocii
  • 2-3 rosii nu prea coapte
  • 2 linguri pasta rosii
  • 5oo g dovleac
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 boabe cardamom
  • 1 cutie de naut(400g) sau 200 g naut fiert
  • o lingura coriandru macinat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intai ne ocupam de carne. O spalam in mai multe ape si o taiem bucati apoi o lasam sa se scurga de apa. Intre timp taiem o ceapa marunt, o calim putin, apoi adaugam carnea. Se lasa la fiert 5-7 minute, dupa care adaugam 2,5-3 l de apa, sare, piper, foile de dafin si boabele de cardamom. Eu de obicei carnea o fierb in oala sub presiune pentru ca salvez din timp, mielul fiind mic, fierbe in maxim 10 minute. In timp ce fierbe carnea, taiem ceapa marunt, morcovul rondele, cartofii cuburi mai mari si dovleacul il curatam de coaja si il taiem in bucati mai mari ca prin fierbere se inmoaie.

Intr-o cratita, calim ceapa si usturoiul in 30-40 ml ulei de masline, peste care adaugam pasta de rosii, rosiile taiate, apoi cartofii, morcovul si la sfarsit dovleacul. Lasam sa fiarba inabusit timp de 10 minute, apoi adaugam sucul de rosii. Dupa 5-7 minute, adaugam si nautul fiert stors de zeama, apoi carnea fiarta si zeama de carne strecurata. Potrivim de sare, piper si sa nu uitam coriandrul. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute pana cand toate legumele sunt fragede.

Coriandrul ii va da un gust deosebit tocanitei.

Dupa cum se spune: "Coriandrul sau mirodenia-mana: face ca miresmele cerului sa se coboare în bucatarie si ne daruieste linistea îngerilor".

Dupa 15 minute tocanita este gata, se poate servi fie cu garnitura de orez sau cu mamaliguta calda.

Noi am servit-o cu garnitura de orez si cu muraturi asortate si desigur ca nu a lipsit ardeiul iute!

Tocanita a iesit foarte gustoasa si a fost apreciata, merita sa incercati!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Bucataras.RO

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă

Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise