Mancaruri cu orez

Reteta Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmale in foi de varza"
 
Sarmalele cu carne si ciuperci in dovleac fac parte din mancarurile de toamna pe care merita sa le incercati. Aceasta reteta de sarmale este 2 in 1: veti invata sa faceti atat sarmale cu carne cat si sarmale cu ciuperci, ambele coapte in dovleac.

ingrediente

   600 grame carne de porc putin grasa
   o varza murata mare
   cu foile subtiri
   un dovleac placintar mare cat sa incapa totusi in cuptor (al meu a fost mai mic )
   afumatura (aici intra ce vreti/aveti dintre : slanina
   costita
   bacon
   ) dupa placerea fiecaruia
   2-3 cepe
   500 grame ciuperci
   4 morcovi
   5 rosii
   3 linguri pasta de tomate
   1-2 cani bors
   1-2 pahare vin alb sec
   2 maini de orez pentru sarmalutele cu carne
   4 maini de orez pentru sarmalutele cu ciuperci
   stafide cate vrem
   o legatura de marar
   o legatura de patrunjel
   cateva crengute de cimbru
   ulei
   sare
   piper

mod de preparare

Dupa ce am reusit sa adunam toate ingredientele pornim la treaba:

Tocam carnea




Tocam ceapa marunt si o punem la calit




Curatam morcovii, ii radem si ii punem peste ceapa




Daca faceti si sarmalute cu ciuperci si stafide mai pregatiti o tigaie la fel, curatati si taiati ciupercile si adaugati-le la calit.




In prima tigaie adaugam carnea




Vom adauga in aceasta tigaie si apa si vom lasa ingredientele sa se faca aproximativ 30 de minute.




Intre timp tocam verdeata




Taiem un capac in dovleac si il curatam bine in interior, scobindu-l si pastrand o ceasca de miez parfumat pentru a-l adauga la carne.




Dupa ce carnea s-a inmuiat adaugam orezul si il lasam sa infloreasca un pic.




Punem orezul si peste ciuperci, sa infloreasca si el de fericire ca le-a intalnit.
Cand orezul e pe jumatate facut oprim focul si amestecam umpluturile astfel:
orezul cu ciuperci primeste stafidele, patrunjel, marar, cimbru, piper si sare




Carnea tocata primeste dovleacul facut pasta si , bineinteles, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.




Atentie, atentiune! La capitolul sare trebuie avuta mare grija pentru ca si varza murata contine sare! Asadar, tineti cont de cat de sarata e varza si reduceti sarea adaugata in umpluturi.




Pasul urmator : taiem rosiile si le punem si pe ele la calit.




Operam varza : desfacem cu grija fiecare frunza si ii scoatem nervura. Pentru ca in aceasta r




Varza ramasa se toacaeteta totul este partial preparat, fierbem si varza cam 20 de minute. Apoi incepem sa impachetam sarmalutele. Apoi incepe faza de umplere a bostanului, dupa regula : varza tocata cu rosii, sarmalute, varza tocata cu rosii, afumatura, sarmalute...




Se capaceste cu crengute de cimbru si rosii proaspete.




Se face un amestec din bors, vin si pasta de tomate (eventual si niste sare... vedeti dupa gust) si se toarna peste sarmale. Aveti grija cata zeama puneti, dovleacul lasa si el zeama si daca nu ii lasati putin loc va da pe afara. Eventual mai adaugati cand se coace, daca nu se mai vede deloc seama.

Dovleacul meu a stat la cuptor 2 ore la 210 grade. Daca era mai mare l-as fi tinut mai mult. Apasati din cand in cand coaja, sa fiti sigure ca nu s-a inmuiat prea tare.




Reteta de sarmale cu carne si ciuperci in dovleac a fost propusa de IriA pe forum culinar.


Serviti sarmalele cu carne si ciuperci alaturi de mamaliga, ardei iute si smantana.

Incearca si PILAF INDONEZIAN
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.