Sosuri albe

Reteta Sos alb din supa de pasare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca.

ingrediente

Pentru 650 g:
   supa de pasare - 375 ml sau 375 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
   esenta de ciuperci (lichid de la ciuperci conservate) - 25 ml
   lamaie - 75 g sau sare de lamaie - 3 g
   unt - 50 g
   faina - 70 g
   frisca - 50 g
   oua - 2 galbenusuri
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca pentru omogenizare. Untul se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat supa, sare, esenta de ciuperci si se fierb cca 10 minute. Se adauga galbenusurile, continuand fierberea cca 15 minute. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara printr-o sita deasa. Se adauga sucul de lamaie. Pentru a nu forma crusta, la suprafata se adauga bucati de unt (10-15 g).




Sosul alb din supa de pasare se serveste cald, la preparatele din pasare, peste, etc.


Incearca si Sos de usturoi cu faina
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb din supa de pasare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.