Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri....
Salata asortata de primavaraCastravetii si ridichile se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se taie marunt, solzisori. Salata verde se spala bine, se...
Salata de castraveti si ridichiArdeii se curata, se taie fisii de 2 cm si se aseaza pe platou. Usturoiul se piseaza cu putina sare si piper. Ceapa se...
Salata de ardeiSe pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...
Bors de pesteSe taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...
Bors de hribiSe curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina...
Supa de spanacSe curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...
Marinata de pesteSe curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de pesteSe fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...
Oua cu orezOuale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...
Pirjoale de ou cu sos albIntr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna...
Sos maionezaOuale rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa sa dea citeva clocote.
Oua cu smintinaFaina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...
Sos de hreanSe taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitelSe iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet...
Cotlet pane si naturCreierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa...
Creier prajitSe alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofiSe curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...
Ciorba de zarzavat cu zeama de varzaSe curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si...
Ciorba de fasole verde grasaSe curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O parte din piept si maruntaie se taie...
Supa de gainaSe pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...
Supa de fasole verde cu costita afumataSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua, in lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se adauga la...
Oua umplute cu sardeleOuale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos...
Oua cu sos picant si castraveti acriOuale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...
Sandviciuri picanteSe amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandviciuri cu pate de ficatPe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam umplute cu sunca taiata marunt. Sunca poate fi...
Sandviciuri asortateSe ung felii de piine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un cutit riglat. Pe deasupra se poate...
Sandviciuri cu cascavalUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori