Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...
Pandispan cu marmeladaSe taie in patratele mici ciuperci proaspete, curatate si spalate si se prajesc intr-o cratita in unt topit proaspat sau in...
Pilaf cu ciuperciSe curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata...
Dovlecei cu bulion de rosiiSe spala si se fierbe fasolea in apa cu sare, se scurge de zeama si se pune cu unt intr-o cratita. Se desface faina cu lapte...
Fasole verde cu omleta la cuptorMuschiul bine curatat de pielite se impaneaza cu usturoi, se leaga cu sfoara curata pentru a putea fi taiat in felii...
Muschi la tavaSe fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecindu-se cu...
Crema de mazareSe curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...
Supa de mereDovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina...
Sufleu de dovleacSe framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...
Galuste din brinzaSe amesteca intr-o salatiera ouale rascoapte tocate, ceapa tocata marunt si masline taiate in patru. Peste ele se toarna un...
Salata de oua cu maslineSe fierb cam 10 minute citiva catei de usturoi. Se scurg apoi si se piseaza. La usturoiul pisat se adauga 2 sardele tocate...
Salata de oua cu sos de usturoiSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...
Prajitura cu vanilieUn desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in...
Pricomigdale/macaronsSe fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea, taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita...
Budinca cu macaroane dulceSe desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...
Papanasi cu mereMincarea de legume cu sos de lapte se poate gati dintr-un singur fel sau din mai multe feluri de legume. In ultimul caz...
Legume cu sos de lapteSe rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.
Sos de lapteSe toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si...
Varza cu taiteiZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legumeSe curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se...
Chiftele de varzaCartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se...
Papanasi cu cartofiSe amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.
Cocteil ElixirSe amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece.
Cocteil de portocale si bitterSe amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.
Cocteil cu whisky si coniacSe bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron...
Tort PrintesaSe curata conopida, se rupe in bucati si se fierbe in apa cu sare. Din conopida fiarta se opreste cite un buchetel pentru...
Supa de conopida cu smintinaCojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se...
Vin cald sicilianUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori