test test - Rețete

Sandviciuri cu brinza de vaci
Sandviciuri

Sandviciuri cu brinza de vaci

Se da brinza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pina devine spuma. Se imparte compozitia in patru parti si apoi se...

Sandviciuri cu brinza de vaci
Salata de oua servita cu ficat
Salate din oua

Salata de oua servita cu ficat

Se face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...

Salata de oua servita cu ficat
Salata de ou cu sos de mustar
Salate din oua

Salata de ou cu sos de mustar

Ouale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata...

Salata de ou cu sos de mustar
Salata combinata
Salate de legume

Salata combinata

Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...

Salata combinata
Ciuperci cu smintina
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci cu smintina

Se curata ciupercile, se spala si se oparesc cu apa fierbinte. Se pun pe sita ca sa se scurga apa, se taie bucatele mici, se...

Ciuperci cu smintina
Prajitura cu smintina
Prajituri

Prajitura cu smintina

Se amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...

Prajitura cu smintina
Dovleac prajit
Mancaruri cu legume

Dovleac prajit

Se curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie in grasime.

Dovleac prajit
Conopida prajita cu pesmet
Mancaruri cu legume

Conopida prajita cu pesmet

Se fierbe conopida, se desface in bucati potrivit de mari si se prajeste in tigaie, cu unt. Inainte de a se servi la masa se...

Conopida prajita cu pesmet
Ciorba de fasole boabe
Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe este delicioasa, nu este deloc greu de preparat, si este foarte consistenta, cu ingrediente comune....

Ciorba de fasole boabe
Snitel de peste
Mancaruri cu peste

Snitel de peste

Se fierbe pestele, se raceste, se taie in felii apoi fiecare bucata se inmoaie in ou, se trece prin pesmet, prin ulei, din...

Snitel de peste
Peste cu varza
Mancaruri cu peste

Peste cu varza

Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca...

Peste cu varza
Muschi de vaca la tava
Mancaruri cu carne

Muschi de vaca la tava

Se curata muschiul se sterge si se impaneaza sau se inveleste cu slanina si se leaga cu sfoara dindu-i o forma regulata. Se...

Muschi de vaca la tava
Costita cu fasole alba
Mancaruri cu carne

Costita cu fasole alba

Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...

Costita cu fasole alba
Budinca cu carne
Mancaruri cu carne

Budinca cu carne

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...

Budinca cu carne
Conopida cu sos de rosii
Mancaruri cu legume

Conopida cu sos de rosii

Se curata conopida si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge apoi de apa, se toarna deasupra unt topit si se presara...

Conopida cu sos de rosii
Bame grecesti
Mancaruri cu legume

Bame grecesti

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc...

Bame grecesti
Bors de iepure
Borsuri

Bors de iepure

Se spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...

Bors de iepure
Bors moldovenesc
Borsuri

Bors moldovenesc

Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se...

Bors moldovenesc
Ciorba de oase de porc
Ciorbe

Ciorba de oase de porc

Se pun oasele la fiert cu apa rece, se scoate spuma si se fierbe la foc domol ca sa iasa ciorba limpede. Se adauga zarzavatul...

Ciorba de oase de porc
Jumari cu usturoi
Jumari

Jumari cu usturoi

Se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se unge cu unt o cratita incalzita in prealabil. Se pune la bain-marie si se varsa...

Jumari cu usturoi
Omleta cu mere
Aperitive cu oua

Omleta cu mere

Se curata merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua batute si foarte putin sarate.

Omleta cu mere
Jumari cu vermut
Jumari

Jumari cu vermut

Se sparg ouale intr-o farfurie si se bat cu furculita. Se pun pe foc foarte mic si se incorporeaza putin cite putin 50 gr. de...

Jumari cu vermut
Crema de banane
Creme

Crema de banane

Se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii...

Crema de banane
Pasta de biscuiti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pasta de biscuiti

Se bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat, se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se...

Pasta de biscuiti
Chec cu nuci si zahar vanilat
Checuri

Chec cu nuci si zahar vanilat

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu. Se pune apoi lapte, bicarbonat, faina,...

Chec cu nuci si zahar vanilat
Bezele
Prajituri

Bezele

Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu...

Bezele
Coltunasi cu brinza de vaci
Prajituri

Coltunasi cu brinza de vaci

Coltunasii cu brinza se pot servi si cu sirop de fructe. Daca vrei sa prepari dulciuri delicioase, incearca aceasta reteta.

Coltunasi cu brinza de vaci
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori