carne-de-iepure

Mancaruri cu carne

Snitel pane

Se taie felii de carne de aceeasi grosime, se sareaza putin, se pune piper si se bat cu ciocanul sa se fragezeasca. Snitelele...

Snitel pane
Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne

Se fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...

Cartofi cu carne
Mancaruri cu carne

Frigarui de porc inabusite

Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind...

Frigarui de porc inabusite
Mancaruri cu carne

Carne de porc cu usturoi si rosii

Carnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...

Carne de porc cu usturoi si rosii
Mancaruri cu carne

Friptura de miel glasata

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...

Friptura de miel glasata
Mancaruri cu carne

Sarmalute de miel

Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...

Sarmalute de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...

Bors din carne de miel
Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de berbec

Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt....

Pilaf cu carne de berbec
Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne

Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata...

Sarmale cu carne
Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de berbec

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper...

Frigarui din carne de berbec
Mancaruri cu carne

Carne de vaca cu sos picant

Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si...

Carne de vaca cu sos picant
Aperitive cu oua

Oua cu orez

Se fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...

Oua cu orez
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...

Sos de hrean
Mancaruri cu carne

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi

Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi
Supe de carne

Supa de gaina

Se curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O parte din piept si maruntaie se taie...

Supa de gaina
Ciorba de fasole boabe
Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe este delicioasa, nu este deloc greu de preparat, si este foarte consistenta, cu ingrediente comune....

Ciorba de fasole boabe
Mancaruri cu carne

Budinca cu carne

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...

Budinca cu carne
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Mancaruri cu carne

Pirjoale

Cea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....

Pirjoale
Mancaruri cu carne

Mincare cu carne si patlagele vinete

Se taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...

Mincare cu carne si patlagele vinete
Mancaruri cu carne

Tocana cu rosii si ardei

Se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...

Tocana cu rosii si ardei
Mancaruri cu carne

Rulada cu slanina afumata

Se taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu...

Rulada cu slanina afumata
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smintina in sos alb

Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...

Perisoare cu smintina in sos alb
Mancaruri cu carne

Mititei din carne de vita

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si...

Mititei din carne de vita
Mancaruri cu carne

Bame cu carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...

Bame cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Carne de berbec cu tocana de legume

Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...

Carne de berbec cu tocana de legume
Mancaruri cu ciuperci

Budinca de ciuperci

Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat...

Budinca de ciuperci
Borsuri

Bors ucrainean cu slanina

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...

Bors ucrainean cu slanina
Salate din carne de pasare

Salata de carne cu salata verde

Se taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castravetii proaspeti. Se pun in castron si se adauga un sos...

Salata de carne cu salata verde
Mancaruri cu carne

Gulii umplute cu carne de vaca

Se curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cit...

Gulii umplute cu carne de vaca
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu ciuperci

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie...

Cartofi cu ciuperci
Supe de carne

Supa de mazare

Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...

Supa de mazare
Ciorbe

Ciorba ruseasca

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...

Ciorba ruseasca
Supe de carne

Supa de carne

Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de...

Supa de carne
Mancaruri cu carne

Mincare de gutui

Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...

Mincare de gutui
Mancaruri cu carne

Mincare de mazare cu carne

Se taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...

Mincare de mazare cu carne
Salate cu carne de vita

Salata cu carne de vita si castraveti

Fierbeti carnea si acrtofii. Taiati in cuburi mici carnea, castravetii, ceapa si cartofii. Puneti totul intr-un castron si...

Salata cu carne de vita si castraveti
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala...

Ardei umpluti cu carne
Mancaruri cu carne

Pui cu bame si bors

Se taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...

Pui cu bame si bors
Mancaruri cu carne

Budinca din carne de vaca

Se toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...

Budinca din carne de vaca
Mancaruri cu orez

Pilaf fara carne

Se spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...

Pilaf fara carne
Mancaruri cu carne

Piftie de gisca (sau curcan)

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...

Piftie de gisca (sau curcan)
Aperitive cu carne

Rulada din carne

Se dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine...

Rulada din carne
Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...

Friptura de porc
Mancaruri cu carne

Papricas din carne cu boia

Se taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...

Papricas din carne cu boia
Mancaruri cu carne

Pui cu sos ca la Buzau

Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind...

Pui cu sos ca la Buzau
Mancaruri cu carne

Ostropel

Se spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc...

Ostropel
Mancaruri cu carne

Escalop de vitel

Se curata carnea de pielite si se taie in felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare sa...

Escalop de vitel
Mancaruri cu carne

Frigarui cu cirnaciori

Se taie cirnaciorii si ficatul in bucati de marimi egale. Se pun bucatelele de carne pe betisoare speciale, care se gasesc in...

Frigarui cu cirnaciori
Mancaruri cu carne

Piept de minzat umplut

Se alege carne de la piept. Se scot coastele cu grija si, cu un cutit foarte bine ascutit, se desparte carnea pe trei...

Piept de minzat umplut