Se taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de praz
Zarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...
Bors de loboda cu verdeata
Se da prin masina un piept de gaina crud la care se adauga miez de franzela muiat in lapte, stors bine si framintat,...
Budinca cu piept de gaina
Malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai dulce
Se bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...
Prajitura nougat
Se face o coca din toate ingredientele si la sfirsit sa adauga visinele si nucile. Se pune coca intr-o forma si apoi in...
Prajitura de ciocolata
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si...
Conopida cu maioneza
Se macereaza pasarea, timp de 24 ore in sosul de tomate, in care se pune piperul si concentratul de pasare. Se lasa sa se...
Friptura de pasare macerata in sos de tomate
Se fierb pastele circa 7-8 minute (se respecta indicatiile de pe pachet) cu putin ulei si delikat. In ulei se prajesc cateii...
Paste cu ton
Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se...
Iahnie de fasole cu afumatura
Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in...
Clatite cu oua si spanac
Se fierbe socul in apa. Apoi se scurg pe o pinza. Sucul se fierbe cu zaharul si zahar vanilat inca 30 minute. Se adauga...
Lichior de soc
Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate...
Prajitura de castane
Se fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)
Porumbeii se spala bine (in interior si la exterior) si se usuca. Pentru umplutura: se bat 50 gr. unt, ou, pesmet, ceapa,...
Porumbel umplut
Se taie ficatul in felii si se da prin faina. Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu...
Ficat de miel cu sos de cartofi
Se spala carnea si se pune multa sare pe ea. Se face o marinata de sare si se pune carnea in ea si se pune la rece pentru 3...
Sunca in bere (Bierschinken)
Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si...
Salata de ton cu cartofi
Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate...
Pere in vin rosu cu menta
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la...
Supa crema de raci
Se spala carnea si se pune impreuna cu legumele (taiate marunt) si mirodeniile intr-o oala cu destula apa la fiert. Spuma,...
Piftie de vitel si porc
Se bate zaharul pudra cu galbanusurile si se adauga nucile. Se bat albusurile si se adauga la galbenusuri. Se pune coca...
Tort cu crema de capsuni
Se face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...
Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )
Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolata
Se bate cu telul albusul cu zaharul, adaugindu-se treptat capsunile, pina ce se intareste spuma.
Spuma de capsuni din bezea
Se bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cesti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori