Se taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...
Rosii umplute cu ciperci
Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...
Inghetata de caise
Se prepara siropul putin legat din zahar si apa. Miezul de pepene taiat bucatele se lasa 30 minute sa macereze in zeama de...
Bautura racoritoare din pepene galben
Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau crema
Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...
Salata cu de toateRosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...
Gazpacho (Supa rece de rosii)
Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se...
Ardei copti cu sos de rosii
Pasta de brinza cu maioneza este o mancare delicioasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, oua, maioneza...
Pasta de brinza cu maioneza
Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din...
Pirjoale de ficat
Se fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...
Paste fainoase cu lamiie
Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...
Bors de dovlecei dres cu smintina
Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...
Ciorba ruseasca cu carne
Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...
Ghiveci de legume
Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...
Vinete preparate greceste
Pasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...
Caise cu carne de pasare
Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un...
Marinata de crap aromata
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...
Dulceata de trandafiri
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina...
Plachie de crap cu ceapa
Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la...
Scoici cu vin alb
Se fierbe smintina, se adauga parmezanul si se lasa pe foc pina se topeste. Se condimenteaza si set oarna sosul peste pastele...
Paste cu sos de smintina
Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie...
Salata pariziana
Fasolea verde se curata, se spala, se rupe bucati si se pune la fiert in apa sarata care clocoteste. Se fierbe 15 minute, se...
Salata de fasole verde cu ceapa
Se spala ficatul, se sterge bine si se coace in cuptor. Cind este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se rade pe razatoarea de...
Pasta de ficat copt
Se curata ciupercile, se spala si se desprind picioarele. Acestea se toaca cu cutitul, foarte marunt, se pun intr-o cratita...
Ciuperci umplute cu brinza de oi
Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...
Supa de rosii cu legume
Se coc ardeii, se curata de pielita, se spala cu apa rece si se taie fisii. Separat se face sosul de ulei, otet si sare, se...
Salata de ardei copti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori