Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba in sos de smintina
Intr-o cratita se prajeste ceapa in unt pina cind se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte...
Mazare cu rosii
O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe...
Dovlecei umpluti cu orez
Se prepara infuzia din ceai de tei, se strecoara, se indulceste cu zaharul, se adauga portocala taiata bucatele mici cu coaja...
Bautura racoritoare din floare de tei
Se pun intr-o sticla tarhonul tocat, foile de patlagele, simburii de mere striviti, foile de menta tocata, busuiocul tocat,...
Lichior de ierburi aromate
Se spala conopida, se desface bucatele si se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se asaza in salatiera. Se toarna peste ea...
Salata de conopida
Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...
Budinca de sunca
Se unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime...
Budinca de gris cu mere si zahar vanilat
Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...
Sufleu de fasole verde
Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...
Bors de crap rapid
Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...
Supa de zarzavat cu smintina
Se curata dovleacul, se taie bucatele si se pune la foc cu apa rece si sare. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga ceapa...
Ciorba de dovleac
Se spala si se toaca julienne legumele. Se prepara un sos de brinza - brinza dulce si brinza iute 1/3, iaurt gras, marar -...
Salata cu sos de brinza
Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din...
Marmelada de visine
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...
Crochete bechamel
Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti...
Salata de vinete iuti
Cartofi se fierb in coaja nu prea tare. Cepele se curata si se taie marunt dupa care se prajesc impreuna cu usturoiul intr-o...
Cartofi la cuptor cu usturoi si sana
Se topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...
Prajitura caramel
Se curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...
Ciuperci umplute cu maioneza
Fasolea curatata si bine spalata se fierbe in apa sarata. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele mai mici....
Fasole pastai cu maioneza
Dovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sint fierti, se scurg, se...
Salata de dovleceiCoq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...
Coq au vin
Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...
Carpaccio de saumon
Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se...
Salata de orez
Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...
Andive gratinate
Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...
Sos Puttanesca
Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se...
Risotto cu dovleac
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori