Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe...
Placinta macedoneana cu brinza
In pahar se stoarce lamiia, apoi bucatile de grepfruit si se adauga cuburile de ghiata
Pepsi dietetic
Se fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...
Vitello tonnato
Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...
Potage parmentier
Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...
Dulceata de vinete cu nuci
Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...
Sos curry de baza
Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...
Piersici cu fragi si spuma de portocale
Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se...
Cartofi frantuzestiBoeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare...
Boeuf Bourguignon
Se freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasa
Caisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...
Caise cu orez
Biscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....
Biscuiti cu crema
Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.
Sos de mango
Se taie muschiul de-a lungul in 3 bucati fara a se patrunde la capatul gros. Se ia o fisie de cascaval, firul de usturoi si...
Muschiulet impletit
Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...
Mincare de dovlecei cu legume
Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...
Galuste cu prune cu aluat cu gris
Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga...
Sos pentru spaghete
Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovlecei
Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si...
Mincare de ciuperci cu rosii
Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vaca
Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...
Varza umpluta cu carne
Se prajesc inabusit bucatile de pui intr-o cratita cu untul bine infierbintat, adaugind cite 1-2 linguri de apa. Cind puiul...
Pui cu smintina
Se curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapte
Se bat bine smintina cu zeama de fructe sau siropul si se adauga treptat, amestecind mereu apa minerala
Limonada-crema la gheata
Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperci
Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...
Budinca de carne cu sos de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori