Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie...
Zacusca de vinete si gogosari
Se caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.
Sos de patrunjel
Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....
Pateuri cu brinza
Se curata morcovul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala...
Pasta de piept de pui cu legume
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii,...
Salata de vara
Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb...
Mamaliga cu brinza si smintina
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele...
Saramura dobrogeana
Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul...
Inghetata Zica
Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune...
Orez a la CubanaSupa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie...
Paella de marisco (de fructe de mare)
Carnea de pui se curata de piele, se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie. Pastele (spiralele) se pun la fiert in...
Paste spirale cu pui si bere
Se taie varza foarte fin (sau se rade pe razatoare), se sareaza, se amesteca si se stoarce apoi se opareste cu otet. Separat...
Salata de varza rosie cu mere
Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se...
Vinete picante in aluat de clatite
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici...
Salata racoroasa cu cus-cus
Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1...
Vinete marinate
Se amesteca 1 litru de apa cu sucul sau pulpa de fructe(de preferat cu diverse adaosuri), intr-un vas. Se strecoara bine prin...
Inghetata de suc de fructe
Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zaharul si putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca galbenusurile batute...
Parfait de cacao
Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...
Chec cu unt si cacao
Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...
Desert din dovleac
Se freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu frisca
Se amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolata
Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz...
Boeuf mode
Se taie toate legumele si se amesteca impreuna cu ouale taiate rondele si brinza taiata bucatele mici. Toate se sareaza si...
Salata cu oua si brinza
Daca este tinara se inabusa carnea cu ceapa, daca este batrina se fierbe mai mult, se adauga conopida desfacuta in buchetele...
Conopida cu carne
Se trece carnea, fiarta foarte bine in prealabil, ceapa inabusita si cartofii prin masina. Se amesteca cu piinea muiata in...
Rosii umplute
Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina,...
Pui cu fasole verde
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori