Se scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun...
Miel cu smintina
Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...
Stufat de miel
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-un vas de Jena. Se freaca bine carnea cu...
Friptura de miel invelita
Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...
Friptura de miel glasata
Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera...
Pulpa de miel umpluta
Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...
Sarmalute de miel
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...
Baclava cu sirop de rom
Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...
Pasca cu brinza de vaci
Se taie carnea in bucati potrivite si se inabusa in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se...
Miel cu spanac
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa...
Drob
Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...
Stufat de ied
Se spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat,...
Miel cu verdeturi
Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...
Bors din carne de miel
Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate...
Crema alba cu crusta de caramel
Se spala, se curata si se taie mic ardeiul gras. Se curata ceapa, se toaca si se caleste. Se adauga ardeiul gras si se calesc...
Tortilla cu legume
Anghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in...
Tocanita andaluza de anghinare
Se freaca albusurile spuma cu zaharul turnat in ploaie, se freaca apoi galbenusurile cu albusurile, dar numai unul cite unul...
Prajitura "desteapta"
Se spale ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta. Pachetele formate se leaga...
Ficatei surpriza
Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins...
Sfiriiala Dobrogeana
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...
Prajitura cu mere
Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si...
Turta dulce
Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu...
Aluat frantuzesc pripit
Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu...
Aluat frantuzescSe pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...
Aluat de placinta romaneasca
Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o...
Bureti cu smintina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori