Se prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...
Unt a la Strasbourg
Budinca de creier de vita este o mancare foarte buna. Aceasta reteta se prepara repede si usor.
Budinca de creier de vita
Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe...
Sote de vinete
Se rade sau se taie ceapa marunt intr-o cratita cu tot zarzavatul ras, se toarna uleiul, se inabusa pe aragaz si se adauga...
Sos de zarzavat
Se amesteca totul bine cu cutitul si se pune la rece(gheata) timp de 2-3 ore. Dupa aceea se mai amesteca o data tot cu...
Covrigei cu smintina
Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde...
Prajitura cu fidea
Toate ingredientele se pun in vas termorezisent si mancarea se coace in cuptor cca. 1 ora 1/2.
Pui in stil spaniol
Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...
Salata de peste afumat cu cartofi
Se spala bine ciupercile. Se curata, se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5...
Ciulama de ciuperci
Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul...
Compot dietetic de capsuni
Se spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul.
Crema dietetica de fructe rosii
Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine...
Placinta cu mere, de post
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se adauga apa calda (ca sa cuprinda carnea) si o ceapa marunt...
Bame cu carne de vaca
Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de...
Muschi de iepure cu smintina
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat...
Crap rasol cu legume
Fructele se spala, se scot simburii si se taie in cuburi mici. Se pun apoi intr-un castron, se presara cu zahar pudra, se...
Cruson cu piersici
Se da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat...
Gogosari cu fasole boabe
Se pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocanite
Se taie perele sferturi si se asaza intr-un platou adinc pudrate bine cu zahar. Se prepara siropul: se pune la fiert vinul...
Desert din pere cu sirop
Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara,...
Tort aroma
Se fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...
Crema de ficat
Se taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe...
Sos picant
In sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascaval
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...
Budinca de cartofi cu carne
Se sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...
Supa cu omleta
Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint...
Ciorba de rosii cu fasole
Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1...
Mincare de vinete preparata ruseste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori