Se inmoaie biscuitii in laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Se trec prin sita. Se bat bine ouale intregi si se adauga...
Crema cu biscuiti
Papanasi din mere cu drojdie. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a...
Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdie
Se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cite unul. Se freaca foarte bine pentru ca sa se obtina o...
Mazurca cu migdale
Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face...
Cornulete (de vanilie) cu nuci
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se...
Penne cu somon afumat
Frigaruile se pregatesc fie numai din muschi de vaca, fie din diferite feluri de carne amestecate: vaca, porc, vitel, berbec,...
Frigarui din carne de vaca
Se pregateste umplutura astfel: carnea inabusita cu ceapa se trece prin masina de carne si se amesteca cu 1-2 oua, sare,...
Crochete de cartofi umplute cu carne
Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina,...
Gaina cu gutui
Se coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga. Se toaca cu tocatorul de lemn, se pun intr-un castron adaugind...
Chiftelute de vinete
Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si...
Mincare de gulii
In cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...
Macaroane cu carne in foaie
Se taie cepele in patru, se asaza intr-o cratita mica impreuna cu o lingura de unt, ficatul, laptele si citeva linguri de...
Pateu de ficat de pasare
Se toarna sifonul intr-un castron, se adauga uleiul, zeama de lamiie, sarea, piperul, patrunjelul verde tocat si se bate bine...
Sos a la grec
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat vinul, apoi coaja de lamiie si sarea si se pune la foc mic, se amesteca...
Sos de ou
Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu brinza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de...
Budinca de clatite cu brinza si smintina
Se separa galbenusul de albus. Se bate, cu mixerul, galbenusul cu restul ingredientelor. La urma, se adauga albusul batut...
Cocteil de ou si miere
Se fierbe conopida cu ceapa si verdeata. Dupa ce au fiert, se scoate ceapa si verdeata, iar conopida se da prin sita. Se face...
Supa-crema de conopida cu verdeata
Se amesteca ingredientele cu mxerul pina devin o masa omogena. Se serveste pe felii subtiri de piine prajita sau se umplu oua...
Brinza dulce cu maioneza
Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe...
Ciorba de bulion cu carne
Se fac floricelele. Se sareaza. Se arde zaharul pina ajunge sa aiba culoarea maro deschis. Se adauga untul, zaharul si se...
Floricele de porumb cu zahar ars
Se fierb cartofii intregi, se racesc, se taie rondele si se frig in ulei. Se dau la o parte si separat se frige baconul taiat...
Grosti
Ceapa curatata si spalata se taie rondele subtiri. Separat, intr-un castronas se prepara sosul din ulei, zeama de lamiie,...
Salata de ceapa cu brinza si sunca
Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca bine. Se face o maioneza dintr-un galbenus, se acreste cu otet si...
Salata de vinete cu masline
Se amesteca bine toate elementele pina se obtine o pasta. Se da la rece si se serveste ca aperitiv.
Pasta de maioneza
Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja...
Desert din mere cu chifle
Castanele, curatate de coaja tare si de pielita subtire, se fierb in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se dau prin...
Prajitura necoapta din pireu de castane si biscuiti
In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua,...
Tort Othello
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori