Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma...
Crap cu ciuperci
Pestele se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras...
Crap cu morcov
Se taie carnea in felii groase de un cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepuse de lemn cam de 20 cm lungime. Pe...
Frigarui pe gratar cu ciuperci
Se infierbinta intr-o cratita unsoarea cu cele 4 felii de carne. Nu se acopera cratita. Se lasa sa se rumeneasca timp de 12...
Friptura taraneasca
Se fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si...
Sufleu de telina
Se toaca carnea si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa tocata marunt si cu o bucata de unt. Se acopera cratita si se...
Budinca de clatite cu carne
Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se pune intr-o tigaie slanina taiata marunt, se topeste, se adauga ciupercile, apoi...
Pui umplut cu tocatura si ciuperci
Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...
Pui "Marengo"
Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...
Musaca de ciuperci
Se pun bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt. Separat se infierbinta 1/2 lingura de unt in care se pun...
Pui in sos de ciuperci
Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca...
Tocana de carne
Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...
Ostropel de rata
Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajita
Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din...
Ficat la cuptor cu otet si smintina
Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de...
Carne de vita a la Berna
Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...
Gulas cu galuste
Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se...
Rulouri de piept de pui cu unt si condimente
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cind ceapa a inceput sa se rumeneasca se...
Rasol Lionez
Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi...
Pui tiganesc
Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...
Pui cu smintina si cartofi la cuptor
Se spala si se ung cu putin ulei cartofii, apoi se pun in cuptorul fierbinte. Dupa ce s-au copt si aproape s-au racit, se...
Cartofi copti cu brinza
Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. La sfirsit, se...
Cartofi caliti
Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de...
Cartofi natur cu unt si piper
Se face o coca din cartofii fierti in coaja, curatati si rasi, oul batut, 1 lingura unt, faina si sarea. Se intinde pe masa...
Rulouri de cartofi cu pesmet
Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu sunca si smintina
Se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale, pentru 6 persoane. Cind e...
Balmus
Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajiti
Pestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript...
Salau in sos de Riesling
Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa...
Friptura de porc in aluat
Fileurile se taie in jumatate si se bat usor. Apoi se infasoara feliile de carne afumata peste fileurile de porc si se...
File de porc a la Milano
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei. Vinata se taie cubulete, ardeiul fisii, morcovul...
Paste cu legume
Se dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de...
Ciolan la cuptor cu varza calita in cosulete de spaghete
Se pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...
Pulpa de vitel la tava
Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapa
Se fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavat
Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Mazare cu friganele
Carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala...
Budinca de varza cu carne
Prazul se curata, se spala si se taie rotocoale foarte subtiri. Se prajesc in unt pina se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca...
Budinca de praz
Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul...
Ciuperci pe friganele
Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de pui
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara...
Friptura inabusita de vaca
Ceapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu pui
Prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptor
Se pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele,...
Macaroane cu brinza
Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si oua
Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu...
Ardei cu brinza si smintina
Se pune mazarea curatata intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si...
Mazare cu rosii si marar
Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc...
Fasole verde cu unt si smintina
Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou....
Conopida sote cu brinza si unt
Se curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sint gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste...
Ciulama de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori