Se aleg ciuperci mari, se curata, se rup coditele, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Coditele curatate si spalate...
Ciuperci umplute la cuptor
Se taie varza fideluta si se pune la fiert in apa putin sarata. Dupa ce da cateva clocote, se scurge bine de apa, lasand-o...
Budinca de varza dulce
Fasolea, inmuiata din ajun in apa cu un virf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece morcovul si o ceapa, pina se...
Fasole alba cu sos de rosii
Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Pirjoale moldovenesti
Se taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul (si alte condimente...
Friganele din piept de pui
Carnea spalata si zvintata, presarata cu sare si piper, se pune intr-o cratita si se da la cuptor la foc potrivit cca 45...
Pulpa de porc la tava
Muschiul de vaca se frige in cuptorul bine incins; cind este frumos rumenit, iar mijlocul mustos, se da deoparte sa se...
Muschi de vaca cu ciuperci in aluat
Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de...
Cartofi natur cu unt
Puii curatati si spalati se taie bucati mari si se pun in uleiul incins cu ceapa taiata felii subtiri; se acopera vasul si se...
Pui inabusit, cu rosii si usturoi
Puii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...
Pui cu lamiie
Carnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in untura bine incinsa, o data cu ceapa taiata in felii...
Friptura la tigaie
Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se...
Garnitura de dovlecei
Se curata cartofii, se spala si se sterg cu o cirpa curata. Se taie in doua, se scobesc in mijloc si se umplu cu cascavalul...
Cartofi umpluti cu cascaval
Cartofii curatati se taie cruzi in felii rotunde subtiri, se sareaza si se aseaza intr-o forma unsa. Se bate oul cu laptele...
Cartofi cu ou si lapte
Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul...
Saramura de crap picanta
Se perie si se spala bine cartofii, apoi se pun la copt intr-o tava. Se scoate miezul (copt) si se trece prin masina de...
Piure de cartofi copti
Se rad cartofii pe razatoare si se amesteca cu ouale. Se adauga felia de franzela muiata, stoarsa si zdrobita cu furculita...
Chiftele de cartofi cruzi
Se toaca sunca si se dau cartofii prin masina. Se amesteca totul cu galbenusurile si sarea. Se adauga la urma albusurile...
Sufleu de cartofi cu sunca
Se spala conopida si se fierbe in apa putin sarata. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita....
Budinca de conopida
Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca...
Cartofi in sos alb
Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii...
Iahnie de cartofi cu ceapa
Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se curata pestele de piele si de oase si se zdrobeste cu furculita. Se freaca...
Pasta de cartofi cu peste afumat
Cartofii se fierb cubulete in apa cu sare, dupa care se scurg bine. Intr-o cratita se topeste untul, se calesc ciupercile si...
Garnitura rapida de cartofi
Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...
Rasol de pasare si legume
Se calesc in unt ceapa si sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri....
Taitei cu parmezan si sos de rosii
Se curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...
Pui cu vin alb la tava
Puii curatati si spalati se taie in portii, se presara cu sare si piper si se bat usor cu ciocanul pentru snitele. Ouale se...
Pui pane
Cotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratar
Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar....
Pirjoale din muschi de vita
Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun...
Clatite brasovene
Se spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....
Fasole verde cu carne
Se curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...
Cartofi noi prajiti
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate...
Rosii umplute cu ciuperci
Se toaca piciorusele ciupercilor, se inabusa in putin unt si, cind sint bine patrunse, se amesteca cu telemeaua rasa si...
Ciuperci umplute cu brinza
Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...
Mincare de praz
Se curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa...
Pilaf de ciuperci
Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub...
Musaca de cartofi cu brinza si oua
Se trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu...
Budinca de carne cu varza
Antricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legume
Spanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se...
Sufleu de spanac
Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se...
Oua fierte cu spanac
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga...
Pilaf cu ciuperci si verdeata
Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu sunca
Cartofii fierti in coaja, curatati si raciti se dau pe razatoare si se amesteca cu oul batut, sare, piper si faina. Se...
Chiftele din cartofi si varza acra
Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sint gata, cartofii si morcovii se taie cuburi....
Legume asortate cu unt
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivit de mari. Se prajesc putin intr-o cratita cu ulei incins, adaugind...
Iahnie de cartofi cu marar
Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si...
Chiftelute de salau (cod)
Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa...
Salau cu sos de lamiie
Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...
Ciulama de pui
Se fierbe puiul in apa cu sare, impreuna cu ardeiul gras, rosiile tocate, zeama de ceapa, uleiul. Inainte de a fi fierte...
Tocana sirbeasca
Se da carnea cruda prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu apa si sarea pina se...
Chiftelute cu pireu de cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori