Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora....
Snitel cu brinza
Se fierbe bine zarzavatul de supa, ceapa taiata in doua, sare, boabe de piper si foaia de dafin. Se trage vasul la marginea...
Rasol de peste cu maioneza
Se asaza in cratita fasole verde fiarta, se stropeste bine cu ulei si se presara bogat cu cascaval ras. Deasupra se toarna...
Fasole verde cu oua
Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...
Pui cu conopida
Puiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si...
Pilaf de pui cu unt
Se fac clatite mici, rotunde cit forma in care se prepara budinca. Se alege spanacul, se opareste in apa clocotita cu sare,...
Budinca de clatite cu spanac
Carnea(muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g, se...
Biftec cu ou
Carnea (muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g,...
Biftec de vita
Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si...
Carne de vaca cu sos picant
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe...
Pastravi la gratar
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza...
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....
Mazare cu marar
Tocanita de ceapa este un fel de mancare mai putin obisnuit, insa odata preparat cu siguranta va veti indragosti de ea. Ceapa...
Tocanita de ceapa
Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se...
Conopida sote
Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se...
Dovlecei cu masline
Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala....
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se...
Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata
Dovleceii se spala, se taie cuburi si se calesc in ulei incins. Se presara cu piper si sare si se lasa pe foc pina se rumenesc.
Dovlecei cu piper
Se curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...
Marinata de peste
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de peste
Se taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitel
Se iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet...
Cotlet pane si natur
Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa...
Creier prajit
Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi
Se curata ciupercile, se spala si se oparesc cu apa fierbinte. Se pun pe sita ca sa se scurga apa, se taie bucatele mici, se...
Ciuperci cu smintina
Se curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie in grasime.
Dovleac prajit
Se fierbe conopida, se desface in bucati potrivit de mari si se prajeste in tigaie, cu unt. Inainte de a se servi la masa se...
Conopida prajita cu pesmet
Se fierbe pestele, se raceste, se taie in felii apoi fiecare bucata se inmoaie in ou, se trece prin pesmet, prin ulei, din...
Snitel de peste
Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca...
Peste cu varza
Se curata muschiul se sterge si se impaneaza sau se inveleste cu slanina si se leaga cu sfoara dindu-i o forma regulata. Se...
Muschi de vaca la tava
Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...
Costita cu fasole alba
Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...
Budinca cu carne
Se curata conopida si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge apoi de apa, se toarna deasupra unt topit si se presara...
Conopida cu sos de rosii
Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc...
Bame grecesti
Se taie in patratele mici ciuperci proaspete, curatate si spalate si se prajesc intr-o cratita in unt topit proaspat sau in...
Pilaf cu ciuperci
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata...
Dovlecei cu bulion de rosii
Se spala si se fierbe fasolea in apa cu sare, se scurge de zeama si se pune cu unt intr-o cratita. Se desface faina cu lapte...
Fasole verde cu omleta la cuptor
Muschiul bine curatat de pielite se impaneaza cu usturoi, se leaga cu sfoara curata pentru a putea fi taiat in felii...
Muschi la tava
Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina...
Sufleu de dovleac
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea, taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita...
Budinca cu macaroane dulce
Mincarea de legume cu sos de lapte se poate gati dintr-un singur fel sau din mai multe feluri de legume. In ultimul caz...
Legume cu sos de lapte
Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si...
Varza cu taitei
Se curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se...
Chiftele de varza
Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se...
Papanasi cu cartofi
La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu...
Pui fripti la cuptor
Cea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....
Pirjoale
Se taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...
Mincare cu carne si patlagele vinete
Se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...
Tocana cu rosii si ardei
Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...
Stiuca cu rosii
Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau,...
Peste marinat
Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua...
Pui la capac
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori