Se incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca,...
Pui umplut
Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensal
Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensal
Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...
Pui la cuptor cu sos de smintina
Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea...
Vinete cu rosii la cuptor
Se taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...
Escalop voievodal
Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si...
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
Se taie cirnaciorii si ficatul in bucati de marimi egale. Se pun bucatelele de carne pe betisoare speciale, care se gasesc in...
Frigarui cu cirnaciori
Se taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pina ramine de 1 cm grosime. Separat se pregateste...
Muschiulet de porc
Se alege carne de la piept. Se scot coastele cu grija si, cu un cutit foarte bine ascutit, se desparte carnea pe trei...
Piept de minzat umplutSe spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste...
Piure de urzici
Se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in...
Spanac la cuptor cu pesmet
Se curata cartofii si se fierb in apa clocotita si putin sarata. Cind sint gata, se scot intr-un castron, se paseaza si se...
Budinca "Delicia"
Se pun la fiert cartofii bine spalati. Cind s-au racit, se curata si se paseaza bine. Separat, se taie costita in cuburi...
Salata de cartofi cu costita
Se fierb cartofii in apa putin sarata. Cind s-au racit, se curata de coaja, se taie in jumatati, pe lung, si se scoate o...
Cartofi umpluti cu sos alb
Pentru reteta de varza umpluta cu ciuperci inlaturati foile mari ale verzelor, spalati-le bine si puneti-le intr-un vas cu...
Varza umpluta cu ciuperci
Se spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...
Telina cu smintina si cascaval
Se dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si...
Cartofi umpluti
Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu...
Varza cu smintina si cascaval
Se fierbe varza taiata in sferturi, in apa clocotita cu sare, se scurge si se taie felii. Intr-o cratita unsa cu unt, se pune...
Varza la cuptor
Se fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in...
Pirjoale de varzaVarza murata calita poate fi folosita ca si garnitura ori ca si mancare de post. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie...
Varza murata calita
Se taie varza in sferturi, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se rumeneste in grasime fierbinte. Se pune...
Mincare de varza dulce
Se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se sareaza si se lasa sa se...
Iahnie de cartofi
Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina,...
Sufleu de varza
Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...
Mincare de dovlecei
Macaroanele fierte se amesteca cu carnea tocata, uleiul si sucul de rosii.
Macaroane cu carne
Se toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintina
Se curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la...
Garnitura de orez
Se fierb feliile de zarzavat impreuna cu foaia de dafin. Cind sunt aproape fierte, se pune pestele curatat si spalat si...
Rasol de peste cu cartofi natur
Se curata muschiul de pielite si zgirciuri, se pune intr-o craticioara cu feliile de morcov, ardeiul, foaia de dafin si se...
Muschi de vaca
Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime.
Salau la gratar
Cartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura, dupa care se adauga...
Cartofi cu ceapa
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati...
Cartofi cu oua si smintina
Se coc cartofii, se lasa in coaja, se scobeste o parte din miez si se umplu cu sunca tocata, miezul scos si untul.
Cartofi copti umpluti cu sunca
Pestele bine curatat si spalat se lasa sa se zvinte, se unge cu ulei si se frige pe gratarul bine incins. Cind este gata se...
Nisetru la gratar
Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Ghiveci cu carne
Carnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carne
Se inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carne
Pestele taiat bucati se pune intr-o tava cu untdelemn, ceapa taiata marunt, foi de dafin, verdeata, piper, 2-3 rosii curatate...
Plachie de crap
Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de pui
Gutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina...
Mincare de gutui
Se curata cartofii, se taie felii si se fierb in apa cu sare.
Cartofi cu unt
Ardeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...
Ardei umpluti cu ciuperci
Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se...
Musaca de dovlecei
Se taie carnea de minzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa...
Rulade de carne umplute
Din faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul...
Taitei cu lapte
Se spala cartofii, se coc in coaja la cuptor si se curata.
Cartofi copti cu unt
Se curata spanacul, se spala in multe ape reci, apoi se fierbe 10-15 minute in apa clotita cu sare, acoperit. Se strecoara,...
Piure de spanac cu lapte
Se pun macaroanele in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet pina se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg,...
Macaroane
Se curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori