Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si...
Sarmale grecesti
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu...
Cirese cu crema
Se fierb pe baia de apa laptele, faina, galbenusurile si coaja de lamiie, pina se ingroasa. Dupa ce se raceste, se adauga...
Budinca de crema
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga grisul in ploaie si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare, se...
Savarina de gris
Se fierb crenvurstii si cartofii in coaja. Se curata cartofii de coaja si crenvurstii de pielita si se taie feliute subtiri....
Salata de cremwursti
Se taie in doua ouale fierte tari, se scot galbenusurile si se amesteca cu castraveciorul taiat bucatele mici si cu celelalte...
Oua cu castravecior si mustar
Se amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...
Sos de mustar si zahar pudra
Se prajeste slanina taiata patratele intr-o oala, cu o lingura de apa. Cind apa a scazut, se adauga frunzele de salata bine...
Ciorba de salata verde
Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate,...
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se...
Inima de vitel cu smintina si sote de legume
Se framinta toate la un loc cu apa sau cu lapte cit cuprinde coca pentru ca sa fie potrivit de tare. Se lasa la crescut ½...
Rulada economica cu spanac
Se curata varza, se spala bine, se desfac foile si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se pun apoi foile una peste alta, se...
Varza dulce cu rosii si smintina
Macaroanele fierte in apa cu sare si scurse, se amesteca cu untul si brinza (desarata din ajun) sau cascavalul. Se asaza...
Budinca de macaroane cu brinza si sos de rosii
Se freaca ouale cu zaharul, iar apoi se bat cu telul cu esenta de ceai, vinul si zeama de la lamiie.
Cocteil racoritor
Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o...
Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna
Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se asaza intr-un castron de sticla, in straturi alternative cu zahar si...
Capsuni cu smintina
Castravetii spalati, curatati de coaja se taie felii, se presara cu sare si se lasa cca 20 minute. Se scurg apoi de zeama si...
Salata de spanac cu masline
Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecind mereu cu lingura, pina se obtine o pasta. Din aceasta compozitie...
Galuste de gris cu smintina
Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....
Sos frantuzesc
Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin...
Conopida conservata
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge...
Ciorba de fasole verde
Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabuse in unt, acoperite la foc mic pina se inmoaie si apa lor scade,...
Ciuperci scazute
Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamiie, ca sa fie putin mai picanta, se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul....
Cremvursti cu maioneza
Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se...
Oua tari cu sos grecesc
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasol
Se curata puii, se spala si se sareaza. Se dau la cuptor si se ung din cind in cind cu unt. Cind sint aproape gata, nu se mai...
Pui la tava
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane